Şedinţă la Prefectura Capitalei pe tema reluării cursurilor în format fizic. Prefectul Alin Stoica a făcut anunţul

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că va convoca marţi Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti pentru a discuta despre posibilitatea reluării cursurilor în format fizic pentru elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a. Prefectul a anunţat că dacă incidenţa COVID-19 va rămâne pe un trend descendent şi ordinul comun Educaţie - Sănătate va fi modificat astăzi, este posibil ca de miercuri toţi elevii din Capitală să revină în bănci.

17 mai 2021, 15:53
Şedinţă la Prefectura Capitalei pe tema reluării cursurilor în format fizic. Prefectul Alin Stoica a făcut anunţul

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, va convoca marţi o şedinţă a CMBSUpe tema reluării cursurilor în format fizic, dacă rămâne trendul descendent pentru rata de infectare.

„Astăzi am avut incidenţa 0,94 şi probabil că va scădea şi mâine. Aşteptăm să vedem şi mâine că incidenţa este pe trend descendent în continuare. Dacă rămâne la incidenţă sub 1 la mie şi trend descendent, atunci de miercuri ar putea să se deschidă şcolile pentru toţi elevii. Sunt doar clasele care funcţionau online şi trebuie să revină.

Vom avea mâine şedinţă CMBSU, în condiţiile în care azi va fi modificat ordinul comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii. Intrarea în vigoare ar putea fi miercuri cel mai devreme”, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Prefectul Capitalei a precizat că deocamdată în afară de purtarea obligatorie a măştilor în apropierea unităţilor şcolare alte restricţii nu vor apărea în Capitală deocamdată.

„Am luat aceea de a evita aglomerarea în jurul şcolilor ca într-un perimetru din jurul şcolilor să fie obligatorie purtarea măştii în afară. Alte măsuri nu luăm, dar dacă se va impune, sigur la solicitarea Inspectoratului şi a DSP vom acţiona”, a mai declarat prefectul Capitalei.

Citeşte şi: Elevii din Bucureşti revin fizic la şcoală de miercuri. Dispare regula care stabilea că modificarea scenariului se face doar vinerea

În prezent, 157.143 de copii fac cursuri în format fizic, iar 115.575 fac cursuri în online. Cinci unităţi de învăţământ nu vor relua nici miercuri cursurile în format fizic din motive de infrastructură. Este vorba despre 2.922 de elevi care vor continua cursuri online. De asemenea, 7.794 de copii au solicitat continuarea cursurilor online din motive medicale.

De asemenea, prefectul Capitalei a precizat că 43 de elevi au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 şi că orele cu prezenţă fizică au fost suspendate în 31 de clase. 20 de persoane ce fac parte din personalul în învăţământ au fost confirmate pozitiv cu COVID-19.

Citeşte şi: Rata de incidenţă COVID, în scădere în București. În ce locuri rămâne masca obligatorie. Ce amenzi rişti dacă nu o porţi

Toţi elevii din Bucureşti ar putea reveni fizic la şcoală începând de miercuri, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, după ce incidenţa COVID-19 în Bucureşti a scăzut sub 1 la mie.

„Ordinul comun de modificare se poate publica cel mai devreme in aceasta seara in Monitorul Oficial. Nu ar fi rațional să se organizeze o ședință CMBSU luni noaptea pentru a anunța schimbari de marți dimineață. Se va face, probabil, ședință la nivelul Municipiului București în cursul zilei de mâine, după ce vom avea și rata de infectare de mâine și vom avea o confirmare a trendului descendent.
Practic, in acest context, văd posibil ca de miercuri să se meargă la școală in București, fără diferențiere in funcție de clasa, daca aceasta va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

Modificarea Ordinului comun de ministru Educatie-Sanatate crează cadrul pt ca CJSU/CMBSU sa poată decide in acord cu ISJ/ISMB și DSP.
Cazurile de elevi care prezintă orice simptome specifice, vulnerabilități medicale sau alte motive întemeiate, trebuie sa aibă asigurat accesul online la procesul de invatamant”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.