Florin Cîţu: „Se vor construi trei centre pentru îngrijirea marilor arşi, la Bucureşti, Târgu Mureş şi Timişoara”

Premierul Florin Cîţu a susţinut o conferinţă de presă după şedinţa de guvern de miercuri şi a oferit o veste excelentă, aceea că se pregăteşte construcţia a trei spitale pentru "marii arşi".

21 iul. 2021, 15:49
Florin Cîţu: „Se vor construi trei centre pentru îngrijirea marilor arşi, la Bucureşti, Târgu Mureş şi Timişoara”

Florin Cîţu a participat miercuri la o scurtă conferinţă de presă, după şedinţa de guvern, în cadrul căreia a prezentat pe scurt deciziile luate şi actele normative aprobate.

„A fost aprobata OUG pentru controlul specie de urs brun. Am transmis, in afara de aceasta ordonanta, nevoia unei strategii pentru a controla populatia de ursi. Aceasta OUG e pe termen scurt, dar pe termen lung trebuie ca Ministerul Mediului sa vina cu masuri pe termen lung. Nu in ultimul rand, am cerut un raport in legatura cu capacitatea Romaniei de a ingriji marii arsi. Astazi a fost prezentat acest raport. Un semn bun este că se vor construi trei centre, la Bucuresti, Timisoara si Targu Mures. Am alocat 148 de milioane pentru repararea scolilor distruse de inundatii.”,a declarat premierul Florin Cîţu, după care a răspuns întrebărilor din partea mass-media.

Întrebat despre posibilitatea ca datoria publică să treacă de 50%, astfel încât guvernul să fie nevoit să îngheţe salariile, Cîţu a spus că acest lucru deja s-a întâmplat de la începutul anului.

„Sa ajunga la 50% intai. Este vorba de estimari deocamdata. Sunt doua componente, datoria publica si PIB-ul nominal. Oricum, este o recomandare, nu o lege. In sectorul public oricum sunt inghetate veniturile de la inceputul anului.”, a mai spus premierul.

Premierul a declarat că în contin uare se fac eforturi de impulsionare a campaniei de vaccinare.

„Asa cum am facut si pana acum, vom face in continuare toate eforturile pentru a convinge cetatenii ca solutia pentru a scapa de pandemie este vaccinarea. Ministerul Sanatatii a prezentat ieri mai multe propuneri, unele de incentivare, vom vedea care vor fi acceptate in coalitie.”, a spus Florin Cîţu.

Florin Cîţu nu se teme de valul patru: „Dacă se ajunge la praguri, avem reguli la care nu am renunţat niciodată”

Referitor la reforma sistemului de Justiţie, premierul a afirmat că se caută în continuare soluţii, pentru că o eventuală OUG nu a fost aprobată în coaliţie.

„Aceasta solutie cu OUG nu a fost aprobata in coalitie. Daca vor veni si alte solutii ne vom uita la ele. Eu ma uit in economie si sunt probleme in mai multe sectoare. Trebuie o strategie pe termen lung, cum aducem personal calificat in toate domeniile.”, a răspuns Cîţu.

Premierul Cîţu nu s-a arătat îngrijorat de uşoara creştere a numărului de cazuri de Covid din ultimele zile, cât despre eventuale măsuri de prevenţie, prim-ministrul a amintit că acestea sunt prevăzute deja, pentru momentele când, eventual, s-ar depăşi pragurile deja anunţate.

„Noi avem si in acest moment praguri la care nu am renuntat. Atunci cand se ajunge la praguri, intra in vigoare reguli, la care nu am renunţat niciodata. Vor functiona la fel cum au functionat si pana acum.”, a încheiat Florin Cîţu.

Citeşte şi: Sondaj Avangarde: 62% dintre români cred că situaţia ţării se îndreaptă într-o direcţie greşită