Scandalul DOCUMENTULUI legat de folosirea resurselor în campania PNL se amplifică. Florin Cîţu: „Nu mi-a fost prezentat, nu comentez fiţuici”

Premierul Florin Cîţu s-a bâlbâit din nou, încercând să de explicaţii pe marginea documentului care a agitat apele în PNL şi a făcut din Guvern ţinta tirului PSD.

21 iul. 2021, 15:25
Scandalul DOCUMENTULUI legat de folosirea resurselor în campania PNL se amplifică. Florin Cîţu: „Nu mi-a fost prezentat, nu comentez fiţuici”

Premierul Florin Cîţu a declarat, întrebat dacă a verificat dacă este documentul de la Guvern cu punctajul privind campania internă din PNL, că nu poate comenta decât pe baza unor documente oficiale.

„Eu nu pot să comentez decât pe baza unor documente oficiale. Din punctul meu de vedere document oficial înseamnă înregistrat, document care a trecut printr-o anumită procedură”, a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului, întrebat dacă s-a lămurit dacă este real acest document şi ce consecinţe vor fi.

Marcel Ciolacu anunţă tăieri de salarii şi ameninţă cu miting PSD la DNA pentru anchetarea lui Cîţu

Chestionat dacă a verificat dacă este real, premierul a replicat: „Repet, răspunsul meu”. Florin Cîţu a declarat, marţi, că cei care susţin că documentul de la Guvern cu punctajul privind campania internă din PNL este unul adevărat, atunci trebuie să prezinte şi probe în acest sens.

„Eu din funcţia de premier pot să comentez doar pe documente oficiale. Ceea ce înţeleg eu prin document oficial este unul înregistrat. Niciodată nu a fost înregistrat, nu mi-a fost prezentat un astfel de document. Documente editabile, fiţuici care apar în presă nu pot să comentez. Eu pot să comentez doar documente oficiale”, a explicat Florin Cîţu, întrebat despre faptul că pe document apare numele consilierului de stat Mioara Costin şi al Danei Păcuraru.

Cine a scris de fapt documentul scandalos de la Guvern pentru susținerea lui Cîțu în campania PNL. Avem dovada scrisă!

În schimb, Ludovic Orban a declarat că sunt o serie de elemente care dau o anumită veridicitate documentului de la Guvern referitori la strategia de campanie a echipei care îl susţine pe prim-ministrul Florin Cîţu la şefia PNL. El a reinterat că persoana care a elaborat documentul respectiv nu are ce căuta la Palatul Victoria.

Orban, despre strategia de campanie a echipei Cîţu, publicată pe surse în presă: Dacă e adevărat acel document, cine a hotărât să folosească resurse publice în campania internă împotriva preşedintelui PNL trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria

Întrebat marţi, la Ploieşti, ce părere are despre documentul publicat pe surse din care reiese că echipa care îl susţine pentru preşedinţia PNL pe Florin Cîţu implică miniştri în campania internă din PNL, liderul liberal Ludovic Orban a afirmat că, dacă documentul este real, cine a decis acest lucru „trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria”.

„Dacă este adevărat acel document, cine a elaborat acel document şi mai ales cine a hotărât să folosească resurse publice, funcţionari sau demnitari plătiţi din bani publici în campania internă împotriva preşedintelui PNL trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria”, le-a declarat Orban jurnaliştilor, la finalul conferinţei de alegeri a PNL Prahova.

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, la Guvern, că este atributul constituțional al premierului să facă remanieri, după ce liderul PNL Ludovic Orban l-a acuzat că l-a demis pe ministrul Finanțelor fără să consulte partidul.

„O spun a nu-stiu-cata oara, decizia de a remania un ministru este atribut constitutional al premierului, declaratie pe care a facut-o si dl Orban de foarte multe ori, nu inteleg de ce si-a schimbat acum declaratia”, a spus Cîțu.

Datoria publică a ajuns la 49,7% din PIB, iar la 50% se îngheaţă salariile. Reacţia lui Florin Cîţu


loading...
Partenerii noștri