Florin Cîţu, şedinţă de urgenţă pentru a opri explozia preţului gigacaloriei

Florin Cîţu va discuta luni cu reprezentanții Asociației Municipiilor din România pentru a găsi o soluţie în aşa fel încât să poată fi acordată subvenţia la gigacalorie.

01 nov. 2021, 11:05
Florin Cîţu, şedinţă de urgenţă pentru a opri explozia preţului gigacaloriei

Premierul demis Florin Cîţu va purta discuţii la ora 16:30, în format videoconferință, cu reprezentanții Asociației Municipiilor din România pentru identificarea unei soluții pentru subvenția la gigacalorie.

„Premierul Flori Cîțu va avea azi (luni – n.r.) o întâlnire de lucru cu ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, pentru a analiza necesarul de finanțare din cadrul ministerului”, au precizat surse guvernamentale, citate de Mediafax.

Tot astăzi, premierul Florin Cîțu a avea o şedinţă de lucru pe tema asigurării accesului pacienților la medicamente. La întrevedere vor participa ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, consilierul onorific al prim-ministrului, Nelu Tătaru, reprezentanții Patronatului Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER), directorul Terapia Cluj, Bogdan Ungureanu, directorul Antibiotice S.A, Nani Ionel, directorul general Zentiva, Simona Cocoș, potrivit agendei Guvernului.

Citeşte şi: Nicușor Dan promite că Primăria Capitalei va plăti cel puţin 66% din preţul gigacaloriei: Avem bani să acopere toate cele patru luni!

Nicuşor Dan a discutat despre creșterea gigacaloriei în București. Primarul Capitalei a dat asigurări că Primăria Capitalei va plăti, la fel ca şi până acum, cel puţin 66% din tarif.

„În România, preţul de producţie al energiei termice nu este reglementat, în timp ce cel de vânzare este supus unor plafoane, iar în acest context doi operatori care asigură furnizarea de agent termic pentru 5-6% dintre locuitorii Capitalei, „pur şi simplu au oprit căldura din Bucureşti”, a precizat edilul Capitalei.

Nicuşor Dan a menţionat că cei doi operatori sunt Vest Energo şi CET Griviţa, iar afectate au fost zona de vest a oraşului şi cartierul Griviţa.

Nicuşor Dan nu confirmă cifra de 86% cu care ar urma să crească tariful şi care este vehiculată, el explicând că un răspuns final în această privinţă va fi primit de către autorităţile locale zilele următoare.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Adevăratul bilanț al lui Nicușor Dan la fix un an de mandat! Primarul despre care nu se va spune niciodată „a furat, dar a și făcut”! În campanie promitea salariul mediu net de 1.400 euro pentru bucureșteni și 40% mai puțin timp în trafic!