Florin Cîţu, semnal de alarmă pentru coaliţia de guvernare. „Sunt îngrijorat de preţurile şi dobânzile care cresc. Mă interesează să ne concentrăm să rezolvăm problemele românilor”

Florin Cîţu, preşedintele PNL, a anunţat, marţi, toţi miniştri PNL sunt evaluaţi şi că liberalii "nu se cramponează de funcţii". Mai mult, fostul premier a spus că este "sunt îngrijorat de preţurile şi dobânzile care cresc" şi vrea ca Guvernul de coaliţie să se concretreze asupra modului în care rezolvă problemele românilor.

22 mart. 2022, 11:37
Florin Cîţu, semnal de alarmă pentru coaliţia de guvernare. „Sunt îngrijorat de preţurile şi dobânzile care cresc. Mă interesează să ne concentrăm să rezolvăm problemele românilor”

Florin Cîţu a făcut primele declaraţii după şedinţa coaliţiei de guvernare în care au avut loc discuţii pentru evaluarea miniştrilor PNL.

„Aşa cum evaluează cetăţenii României Guvernul, aşa fac şi eu în PNL. Mă interesează ca reprezentanţii PNL în Guvern să-şi facă treaba mai bine. PNL a arătat încă o dată că oamenii Partidului Naţional Liberal nu se cramponează de funcţii şi atunci când e nevoie şi trebuie să facem o schimbare, o vom face.  Vom face evaluarea.

Evaluările sunt zilnice. Când vom avea la o concluzie, o vom aduce în discuție şi vom lua o decizie”, a anunţat Florin Cîţu, preşedintele Senatului.

Citeşte şi: Florin Cîţu ar vrea o remaniere în Guvernul Ciucă. Miniştrii PNL, chemaţi la raport în şedinţa coaliţiei 

Referitor la o posibilă remaniere, liderul liberal a spus că premierul Nicolae Ciucă îşi face propria evaluare.

„Bineînţeles că premierul îşi face propria evaluare. Noi la partid ne facem propria evaluare. Pe noi ne interesează şi ne uităm cum creşte partidul. Cum putem să îmbunătăţim, unde avem probleme, care sunt lucrurile care au făcut nu creştem atât de rapid pe cât am putut creşte

Până la urmă, conducerea PNL trebuie să ia toate măsurile pentru a se asigura că PNL în 2024 va fi cel mai mare partid din România”, a mai spus Florin Cîţu.

Discuţiile despre o posibilă remaniere au loc la cinci luni de la formarea Guvernului de coaliţie condus de Nicolae Ciucă, în 22 noiembrie 2021.

Florin Cîţu, avertisment despre economia României. „Sunt îngrijorat că economia a încetinit. Sunt îngrijorat că avem iar o rată a şomajului care începe să crească”

„Nu vreau să se interpreteze că sunt nemulţumit, dar sunt îngrijorat de preţurile care cresc, de dobânzile care cresc. Sunt îngrijorat că economia a încetinit. Sunt îngrijorat că avem iar o rată a şomajului care începe să crească.

E adevărat că dacă nu avem o economie performantă nu poţi să ai grijă de refugiaţi. Nu poţi să ai venituri. Nu spun că sunt nemulţumit, ca să nu se mai interpreteze, dar sunt îngrijorat. Ca preşedinte PNL, am dreptul să fiu îngrijorat”, a mai precizat fostul premier.

Citeşte şi: Război în Ucraina, ziua 27. Generalii de la Kiev anunţă că ruşii mai au muniţie, combustibil şi alimente pentru maxim 72 de ore

De asemenea, Florin Cîţu a reamintit că România are la dispoziţie 30 de miliarde de euro prin PNRR, pe care nu ar vrea să-i piardă.

„Sunt reforme pe care trebuie să le facem şi pe care trebuie să le prezentăm românilor anilor acesta. Sunt în PNRR. Sunt 30 de miliarde de euro pe masă pe care nu vreau să-i pierd. Nu vreau să aud scuza că din cauza războiului din Ucraina, România nu ia 30 de miliarde de euro.

Nu vreau să aud scuza că din cauza războiului economia nu îşi revine rapid. E datoria noastră, a celor care am făcut această coaliţie, să-i protejăm pe români de efectele negative ale acestor şocuri.

Nu este primul şoc care se întâmplă. S-a întâmplat şi în 2022 şi în 2021. Am găsit soluţii. Nu este campanie electorală şi nu sunt adeptul ca toată ziua să avem tot felul de evenimente care nu aduc rezultate imediat.

Mă interesează să ne concentrăm cum rezolvăm problemele românilor astăzi”, a mai spus Florin Cîţu.