Florin Cîţu ar vrea o remaniere în Guvernul Ciucă. Miniştrii PNL, chemaţi la raport în şedinţa coaliţiei

Liderii coaliţiei de guvernare s-au reunit, de la ora 11, la Palatul Parlamentului, pentru a discuta despre pachetul de măsuri economice anunţat de premierul Ciucă. De la ora 13, miniştrii sunt chemaţi pentru a fi evaluaţi.

21 mart. 2022, 11:23
Florin Cîţu ar vrea o remaniere în Guvernul Ciucă. Miniştrii PNL, chemaţi la raport în şedinţa coaliţiei

Florin Cîţu ar vrea o remaniere guvernamentală. Preşedintele PNL a precizat că vrea o evaluare a miniştrilor PNL şi a Guvernului în general, pentru a asigura îndeosebi reformele din PNRR şi revenirea economiei.

Liderul liberal susţine că „nu este nimic special” întrucât evaluarea se face la doar câteva luni de la instalarea Guvernului.

„Evaluarea – şi asta nu trebuie să fie nicio surpriză pentru nimeni – fac o evaluare a miniştrilor pentru a vedea performanţa Guvernului. Mă interesează în primul rând, e adevărat, PNL, dar mă interesează şi performanţa Guvernului”, a declarat, luni, Florin Cîţu, potrivit News.ro.

Citeşte şi: Unde se va negocia pacea dintre Rusia și Ucraina. Volodimir Zelenski a făcut anunţul: „Acesta este locul potrivit”

Cîţu a precizat că ”sunt câteva lucruri” la care se uită, în special implementarea reformelor din PNRR.

„Nu voi accepta ca scuză războiul din Ucraina că nu putem să facem o reformă sau alta” a mai afirmat preşedintele PNL.

Totodată, fostul premier consideră că „economia este administrată suboptimal”.

„Este important ca acum să luăm măsurile bune pentru a ne asigura o revenire în V a economiei. Este clar că lucrurile încetinesc, dacă vrem să avem o revenire a economiei trebuie să luăm măsurile bune. De aceea se face această evaluare, nu este nimic special”, a mai afirmat Florin Cîţu, care a fost ministru de Finanţe în Guvernul Orban.

Toţi miniştrii Guvernului Ciucă sunt aşteptaţi, luni, la şedinţa coaliţiei, în care ar urma să se discute cu fiecare dintre aceştia, timp de 30 de minute.

De altfel, premierul Nicolae Ciucă anunța încă de vineri că a discutat cu miniștrii ca fiecare să identifice măsurile care se impun, urmând ca acestea să fie prezentate în Coaliție.

„Pentru celelalte măsuri economico sociale am discutat cu membrii guvernului ca fiecare să identifice măsurile care se impun, să le putem analiza. Astăzi (n.red. vineri) vom analiza aceste propuneri, urmând ca ulterior să le discutăm în Coaliție și să putem să le aprobăm”, spunea premierul.

Este vorba de propuneri în contextul creșterii prețurilor la alimente, carburanți și RCA. În ultimele luni au fost făcute mai multe propuneri în spațiul public, însă fără a se ajunge la o concluzie. Printre acestea se numără plafonarea prețului RCA, reducerea accizei la carburanți (propunerea PSD) sau reducerea CAS cu 5%, o propunere a președintelui PNL Florin Cîțu, conform Digi24.

În ședința Coaliției va fi discutată și legea off-shore.

PNL are în guvern opt miniștri: interne, externe, justiție, digitalizare, mediul de afaceri, fonduri europene, educație și energie.

Discuția despre o remaniere guvernamentală are loc și în contextul în care în ultima perioadă între partenerii de guvernare au apărut tensiuni.

PSD l-a criticat pe ministrul energiei Virgil Popescu, în timp ce Florin Cîțu a reproșat insistența ministrului PSD al Muncii Marius Budăi pe subiectul renegocierii PNRR și l-a atacat în mai multe rânduri pe ministrul Finanțelor Adrian Câciu.

Citeşte şi: Război în Ucraina, ziua 26. Ruşii au bombardat un mall din Kiev, cel puţin şase civili au fost ucişi