Florin Cîţu şi-a anunţat candidatura la şefia PNL: „Partidul are nevoie de un suflu nou” VIDEO

Premierul Florin Cîţu şi-a anunţat, duminică dimineaţă, candidatura la şefia Partidului Naţional Liberal.

30 mai 2021, 10:13
Florin Cîţu şi-a anunţat candidatura la şefia PNL: „Partidul are nevoie de un suflu nou” VIDEO
Florin Cîţu/ Inquam Photos

Florin Cîţu şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal. Cu mai mulți lideri PNL alături de el, printre care Rareș Bogdan, Emil Boc, Raluca Turcan, Lucian Bode, Nicolae Ciucă și Alina Gorghiu, Cîțu l-a umilit, în discurs, pe Ludovic Orban, anunţând deja că va câştiga.

Ludovic Orban a apărut singur în fața presei, după ce Florin Cîțu a făcut anunțul, înconjurat de mai mulți lideri PNL, că va candida la șefia partidului. ”Un cadru onest, al unei competiții de viziuni, de idei, în care să prezentăm membrilor PNL ofertele noastre. Este normal să spună că va câștiga. Și eu candidez pentru a câștiga șefia PNL. Faptul că există o competiție între noi doi, nu va afecta activitatea PNL. Echipa mea este PNL, a fost, este și va fi”.

Florin Cîţu: Am decis sa ma inscriu in competiţia pentru şefia Partidului Naţional Liberal

„Am decis sa ma inscriu in competiţia pentru şefia Partidului Naţional Liberal. Le mulțumesc celor care au crezut în mine din primul moment.În octombrie 2016 am decis să intru în politică. Liberal convins, singura variantă pentru mine a fost PNL. Am spus că doar liberalismul salvează RomâniaCe vreau și de ce candidez: PNL are nevoie de un suflu nou, să ducă mai departe principiile  liberale.Vă spun că voi câștiga, nu există altă variantă. Vă invit alături de mine!”

, a declarat premierul în cadrul unei declaraţii de presă.

Liberalii se reunesc, duminică, de la ora 11.00, în Grădina de vară Herăstrău a Teatrului Constantin Tănase, pentru a aproba calendarul alegerilor interne şi detaliile pentru Congres.

Propunerea Biroului Executiv este ca alegerile în filiale să înceapă la 1 iunie, iar Congresul să aibă loc în 25 septembrie, cu prezenţa fizică a 5.000 de delegaţi.

Consiliul Naţional va decide cu privire la declanşarea procedurilor pentru alegeri la toate nivelurile partidului. Biroul Executiv a decis, marţi, să propună pentru congres data de 25 septembrie şi participarea a 5.000 de delegaţi.

Ludovic Orban ştie că Florin Cîţu vrea să-i ia locul la şefia PNL: Este decizia dânsului, eu nu-mi permit să comentez

Reamintim că Ludovic Orban a declarat sâmbătă că se aşteaptă să-l aibă contracandidat pentru funcţia de preşedinte al PNL chiar pe premierul Florin Cîţu.

„Este evident că există această aşteptare, posibilitate, ca domnul Cîţu să îşi depună candidatura la funcţia de preşedinte al PNL. Asta e decizia dânsului, eu nu îmi permit să comentez, eu mi-am anunţat candidatura şi îmi fac campanie în mod pozitiv, convingându-i pe colegii mei din PNL că am o viziune şi un proiect serios atât pentru PNL, cât şi pentru România”, a declarat preşedinele PNL în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc în judeţul Mureş.

Fostul premier a mai precizat că este liber la competiţie la toate nivelurile, în cadrul partidului.

„E liber la competiţie, la toate nivelurile. Şi la nivel local şi la nivel judeţean. Singurul lucru pe care mi-l doresc e ca peste tot unde avem competiţie, candidaţii să facă o campanie pozitivă, bazată pe proiecte, pe obiective şi mai puţin o campanie în care să îşi atace colegii”, a mai declarat Orban în cadrul conferinţei de presă.

Citeşte şi Florin Cîţu, după ce FMI estimează că România va avea cea mai mare creştere economică din UE. „Cea mai bună perioadă pentru români abia începe”