Florin Cîţu şi-a dat fratele în judecată. Moştenirea uriaşă, primită de la părinţi

Florin Cîţu, premierul desemnat de preşedintele Klaus Iohannis să formeze un nou Guvern, şi-a dat în judecată fratele. Procesul intentat în vara lui 2019 are legătură, cel mai probabil, cu bunurile pe care Florin Cîţu şi fratele său, George, le-au moştenit de la părinţi.

RomaniaTV.net
28 feb. 2020, 08:35

Dosarul a fost înregistrat pe 22 iulie 2019, la Judecătoria Râmnicu-Vâlcea, obiectul acestuia fiind „plângere împotriva încheierii de carte funciară”. Florin Vasile Cîţu a avut calitatea de petent, adică „reclamant, persoană care pretinde un drept”, conform avocatura.com.

 

George Cîţu, fratele lui Florin Cîţu, a fost intimat, adică “parte într-un proces care se află în situaţia unui pârât în anumite cazuri: de ex. la judecarea în fond, în dosarele de contestaţie, în apel sau recurs sau în alte căi de atac”, conform legeaaz.net.

Potrivit stirilekanald.ro, procesul dintre fraţii Cîţu are legătură, cel mai probabil, cu bunurile pe care le-au moştenit de la părinţii lor. Din declaraţia de avere pe care a completat-o în noiembrie 2019, în calitate de ministru al Finanţelor, Florin Cîţu a scris că, împreună cu George Cîţu, a primit prin donaţie, de la Elena şi Vasile Cîţu, un teren agricol de un hectar în comuna Goleşti, judeţul Vâlcea, un teren forestier de 75 de hectare şi unul intravilan de 1.250 metri pătraţi, ambele în comuna Voineasa (jud. Vâlcea).

Fraţii Cîţu au primit şi o casă de 130 metri pătraţi în comuna Goleşti. Toate donaţiile au fost făcute în 2014, iar fraţii Cîţu deţin aceste bunuri în părţi egale.

Decizia în dosarul în care Florin Cîţu şi-a dat în judecată fratele

Pe 27 noiembrie 2019, Judecătoria Vâlcea a decis: „În temeiul art. 411 alin. (1) pct. 2 Cod procedură civilă, dispune suspendarea judecării cauzei privind pe petentul CÎŢU FLORIN VASILE în contradictoriu cu intimatul CÎŢU GEORGE CONSTANTIN. Cu posibilitate pentru toate părţile de a solicita reluarea judecării cauzei. Cu drept de a formula cerere de recurs pe toată durata de suspendare a judecării cauzei, care se va depune la Judecătoria Râmnicu Vâlcea. Pronunţată astăzi 27.11.2019 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.”

Nici una dintre părţi nu a formulat recurs.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat, miercuri seara, pe Florin Cîţu premier. Decizia a fost luată în urma consultărilor pe care şeful statului le-a avut cu liderii partidelor parlamentare.

Citeşte şi: FLORIN CÎŢU, premier desemnat de Klaus Iohannis. Cine este şi ce avere are noul premier al României