Florin Cîțu și Raed Arafat se întâlnesc cu reprezentanții cultelor religioase. Decizii pentru Paște

Premierul României, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secratarul de stat Andrei Baciu și coordonatorul campaniei de vaccinare se întânesc astăzi cu reprezentanții cultelor religioase.

25 mart. 2021, 09:41
Florin Cîțu și Raed Arafat se întâlnesc cu reprezentanții cultelor religioase. Decizii pentru Paște

Florin Cîțu și Raed Arafat se întâlnesc cu reprezentanții cultelor religioase. La întâlnire vor participa secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță, consilierul prezidențial Sergiu Nistor – Departamentul Cultură, Culte și Minorități Naționale din cadrul Administrației Prezidențiale, Secretarul General al Guvernului, Horațiu Gorun, și Secretarul general adjunct al Guvernului, Mircea Abrudean.

Citește și: CNSU se reuneşte în şedinţă pentru a hotărî soarta românilor. RESTRICŢIILE care vor fi instituite în România. Ce se va întâmpla în Capitală

Florin Cîțu și Raed Arafat se întâlnesc cu reprezentanții cultelor religioase. Raed Arafat, veşti bune legate de slujba de Înviere

Raed Arafat a vorbit, miercuri, despre planurile autorităților în privința sărbătorilor pascale. Șeful DSU a declarat că în momentul de față autoritățile nu intenționează o măsură care i-ar împiedica pe români să participe la slujba de Înviere, însă vor avea loc discuții aplicate. Șeful DSU le dă speranțe credincioșilor înaintea ședinței cu reprezentanții Bisericilor, : guvernanții nu intenționează să interzică slujbele de Înviere, iar românii ar putea să meargă să ia Lumină cu anumite reguli.

„Cred ca toata lumea a auzit ce a zis si Presedintele, ce a zis si premierul, ca intentia este ca de Paste lumea sa mearga la Inviere si sa nu fie restrictii in acest sens. Dar concluzii inca nu sunt trase. Urmeaza ceva discutii si intalniri intre reprezentantii cultelor, premier, o sa particip si eu. In urmatoarele doua zile vom avea concluziile. Cu siguranta ca premierul va anunta concluziile. Cine incearca sa porneasca oamenii ca nu se va putea (desfasura slujbele de Înviere) trebuie lasati la o parte si asteptate comunicarile oficiale. Indiferent de situatie (din punct de vedere epidemiologic, n.red.), dorinta este de participare. Participarea nu inseamna ca nu vor fi niste reguli”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Citește și: ÎPS Teodosie face apel la autorităţi să nu-i mai umilească pe români: „Oricâtă boală ar fi, dacă nu e credință, nu existăm. În noaptea de Paşti este Lumină, nu trebuie să facem întuneric”
 

 

 

 


loading...
Partenerii noștri