ÎPS Teodosie face apel la autorităţi să nu-i mai umilească pe români: „Oricâtă boală ar fi, dacă nu e credință, nu existăm. În noaptea de Paşti este Lumină, nu trebuie să facem întuneric”

Premierul Florin Cîțu se va întâlni, în cursul zilei de joi, 25 martie, cu reprezentanți ai sistemului sanitar, în frunte cu Valeriu Gheorghiță și Raed Arafat, pentru a decide ce restricții vor fi impuse de Paști.

24 mart. 2021, 23:44
ÎPS Teodosie face apel la autorităţi să nu-i mai umilească pe români: „Oricâtă boală ar fi, dacă nu e credință, nu existăm. În noaptea de Paşti este Lumină, nu trebuie să facem întuneric”
ÎPS Teodosie

ÎPS Teodosie le cere autorităților să nu îi mai umilească pe credincioși și să le permită să participe la slujba de Înviere. Înaltul prelat a declarat, pentru stiripesurse.ro, că se va ruga pentru conducătorii noştri pentru ca aceştia să ia decizii bune şi să le permită oamenilor să participe la slujba de Înviere.

ÎPS Teodosie face apel la autorităţi să nu-i mai umilească pe români în noaptea de Înviere

Trebuie să fie în spirit european, în spiritul dreptului omului. Libertatea să nu fie încălcată, diminuată, nesocotită. Nu se poate. Mâine e sărbătoare mare, e Buna Vestire, mă voi gândi la aceasta și mă voi ruga la Maica Domnului și la Mântuitorul Hristos să îi lumineze pe cei care se întâlnesc ca să ne dea dreptul nostru natural de la Dumnezeu venit să ne manifestăm credința, să nu fim închiși, să nu fim umiliți, obstrucționați.

Citeste si Paşte 2021. Raed Arafat, veşti bune legate de slujba de Înviere

Credința face parte din partea cea mai rafinată a sufletului nostru. Credința e de neatins! Oricâtă boală ar fi, dacă nu e credință, nu existăm. Cred că toate cultele au același obiectiv.

Noapte de Înviere trebuie să fie liberă. Știu toate autoritățile poziția mea: noaptea de Înviere trebuie să aparțină tuturor creștinilor. La Paștele catolici, catolicilor, la Paștele protestant, protestanților, la Paștile Ortodox, ortodocșilor. Paștile e sărbătoarea cea mai mare, trebuie să fie nerestricționată.

Nu trebuie să existe nicio restricție. Timpul e al lui Dumnezeu. Nu poate omul să se lupte cu timpul, nici cu veșnicia. Timpul e darul lui Dumnezeu. Noapte de Paști e în toată noaptea Lumină. Nu trebuie să facem în noaptea de Paști întuneric, să ne închidă cineva de la o anumită oră. Nu putem accepta așa ceva. Trebuie să respectăm libertatea”, a precizat ÎPS Teodosie pentru sursa citată.

Citeste si Marcel Ciolacu anunţă că va merge la biserică de Paşti cu orice risc: „Merg la biserică de Înviere, vă spun de acum. Plătesc amendă, îmi asum”