Florin Cîţu şochează: „Anul trecut a fost cel mai bun an din punct de vedere economic din istoria României”

Preşedintele PNL a susţinut sâmbătă o conferinţă de presă la sediul partidului, în cadrul căreia a declarat că anul 2021 a fost, din punct de vedere economic, cel mai bun din istoria României, susţinând că acest lucru este confirmat de specialişti.

29 ian. 2022, 13:42
Florin Cîţu şochează: „Anul trecut a fost cel mai bun an din punct de vedere economic din istoria României”

Florin Cîţu a adăugat că are un singur regret, şi anume faptul că nu a reuşit să ducă la capăt reformele propuse deoarece succesul economic s-ar fi văzut şi în buzunarele românilor.

„E important să ştim exact situaţia reală. Eu ştiu că de foarte multe ori se spune că oficiali să nu cumva să vină şi să spună întotdeauna situaţia cum este ea, să nu sperim oamenii. Şi nu despre asta este vorba. Eu cred că e bine să ştim toate scenariile şi în special scenariile dificile pentru că oamenii trebuie să se pregătească să ia decizii şi dacă se întâmplă să fie mai rău decât ne-aş aşteptat, atunci cu toţii câştigăm aşa. Am administrat economia în 2020 şi în 2021 şi a ieşit bine.

Te pregăteşti pentru ce este mai rău şi dacă iei măsuri bune, rezultatele vor fi confirmate. Anul trecut, nu o spun doar eu, a fost cel mai bun an din punct de vedere economic din istoria României, cea mai rapidă revenire în criza globală. Am un singur regret, că nu am reuşit să am timpul să duc până la final reformele propuse pentru că atunci tot acest succes economic s-ar fi văzut şi în buzunarele românilor. În momentul în care vom termina reformele succesul economic al creşterii economici se va vedea şi în buzunarele tuturor românilor”, a declarat Florin Cîţu, potrivit News.ro.

Acesta a precizat că PIB al României a scăzut în 2020 cu cu 3,7%, mai puţin decât media OCDE, de 4,7.

„Aceste măsuri liberale sunt luate pentru a –i ajuta pe toţi românii. Nu vă spun doar eu că a fost un an de succes al României, vreau să citez din domnul Mathias Cormann, secretarul general al OCDE , care spunea ieri, că la fel ca majoritatea ţărilor din lume, pandemia a lovit puternic România în ceea ce priveşte economia. În 2020 PIB-ul României a scăzut cu 3,7%, mai puţin decât media OCDE, de 4,7”, a afirmat preşedintele PNL.

Citeşte şi: Liderii USR, la şedinţa de la Mogoşoaia pentru a o susţine pe consiliera agresată: „Mesajul nostru este să nu tolerăm bădărănia” Noi IMAGINI cu scandalul