Florin Cîţu spune că va merge în vacanţă în România, chiar dacă nu ştie preţurile: „Cu siguranţă voi merge foarte curând în Vamă”

Premierul Cîțu le cere românilor să sprijine turismul autohton și să își facă vacanțele în țară, nu în străinătate, chiar dacă sejururile de pe litoralul românesc sunt, de multe ori, mai scupe decât cele din Grecia, Turcia şi mai ales Bulgaria.

27 iul. 2021, 23:25
Florin Cîţu spune că va merge în vacanţă în România, chiar dacă nu ştie preţurile: „Cu siguranţă voi merge foarte curând în Vamă”

Premierul Florin Cîţu a anunțat că își va lua câteva zile de concediu și va merge în stațiunea lui preferată, Vama Veche, deși recunoaște că nu știe ce prețuri sunt pe litoralul românesc.

”Aș vrea să aibă un an cu recorduri, pentru că merită, de aceea îi susțin cu ce pot, mergeți în vacanță în România. Eu aș prefera să merg în România. Împreună ne ajutăm.

Nu le știu (n.r. prețurile de pe litoralul românesc). Trebuie să vedem cum comparăm. Dacă comparăm 5 stele în Grecia cu 5 stele în România nu cred că e diferență foarte mare. Cu siguranță voi merge în Vamă foarte curând. Voi merge 2-3 zile.”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîţu, despre scumpirea carburantului: „Prețul era mult mai mare dacă nu eliminam supraacciza introdusă de PSD”

Florin Cîțu, susține că scumpirea combustibilului e normală, atâta timp cât și prețul petrolului a suferit modificări.

„La combustibil scumpirea vine de la petrol. A avut o creștere. Prețul petrolului acum scade. O să se modifice, cam în două săptămâni sau o săptămână. Prețul era mult mai mare dacă nu eliminam supraacciza introdusă de PSD. Prețul a crescut peste tot în lume datorită fluctuațiilor petrolului pe piața internațională. O să scadă prețul la pompă.

În România au crescut veniturile mult mai repede anul acesta. Asta îneamnă că ne păstrăm puterea de cumpărare. Mă refer la venitul mediu net. Veniturile în sectorul privat au crescut cu aproximativ 7,5 % – aproape 8%. Prețurile au crescut cu aproape 3%.

La energia electrică și gaz: au în plan sectorul construcțiilor, un sector foarte important în România. Ne uităm la soluții. Dar într-o economie de piață prețurile scad și cresc. Mie îmi place că discutăm acum când prețurile cresc să găsim soluții, dar nimeni nu vine să spună ce facem când prețurile scad.  Atunci înseamnă un profit mai mare pentru companii. Și nimeni nu spune ce facem atunci. Căutăm soluții pentru consumatorul vulenrabil, deja există în Parlament o lege în acest sens”, a mai spus Florin Cîțu la Digi24.

Citeşte şi: EXCLUSIV George Simion, după introducerea Roşiei Montane în patrimoniul UNESCO: „Nu s-au făcut investiţii acolo, ci doar speculaţii ale lui George Soros şi alţii”