EXCLUSIV George Simion, după introducerea Roşiei Montane în patrimoniul UNESCO: „Nu s-au făcut investiţii acolo, ci doar speculaţii ale lui George Soros şi alţii”

Roşia Montană a fost marţi introdusă în Patrimoniul UNESCO, decizie salutată de majoritatea politicienilor, printre care şi de George Simion, preşedintele partidului AUR.

27 iul. 2021, 20:47
EXCLUSIV George Simion, după introducerea Roşiei Montane în patrimoniul UNESCO: „Nu s-au făcut investiţii acolo, ci doar speculaţii ale lui George Soros şi alţii”

George Simion a fost invitat să intervină marţi, telefonic, la România TV, pentru a-şi exprima opinia cu privire la includerea în Patrimoniul UNESCO a zonei Roşia Montană, el fiind şi unul dintre cei care au contestat în stradă proiectul Gabriel Resources pentru exploatarea cu cianuri.

„Mai degraba a fost o lupta ca sa speculeze la bursa si sa semneze contracte defavorabile romanilor. Includerea in patrimoniu presupune protejarea acestei zone, localitatii in sine. Inseamna ca proiectul nociv al Gabriel Resources nu va continua.

Premierul Citu s-a antepronuntat in privinta unui proces pe care il are statul la Washington si a spus ca va trebui sa le platim cateva miliarde celor de la Gabriel Resources.

Eu sper sa se judece corect si sa se constatate investitiile false pe care le-au facut, ca de fapt nu au facut, ci au fost doar niste investitii ale unor speculanti, George Soros si altii.

Acum trebuie sa vedem ce facem cu zona, ce vor face localnicii, cum dezvoltam turismul. Avem nevoie sa vedem un plan de la premierul Citu si de la USR, care isi aroga aceasta victorie, desi nu e victoria lor. Iar Florin Citu sa dea drumul la justitie si sa se vada neregulile care s-au facut acolo. Revendiicarile celor de la Gabriel Resources sunt absolut absurde, vorbesc de niste investitii de miliarde si este suficient ca orice specialist sa se uite ca sa vada ca nu s-au investit acolo 4 au 5 miliarde, cum pretind ei”, a spus George Simion în exclusivitate la România TV.

George Simion anunţă redactarea unei legi care limiteze reprezentarea agendei LGBT în rândul minorilor

„Peste 98% dintre membrii şi simpatizanţii noştri susţin necesitatea implementării urgente a unei astfel de legislaţii, menite să apere copiii din grădiniţe şi şcoli. Prin acest demers suntem consecvenţi cu poziţiile exprimate recent, de sprijinire a măsurilor similare adoptate de guvernul de la Budapesta, urmând să avem consultări şi cu ceilalţi parteneri conservatori din Europa”, a declarat deputatul George Simion, co-preşedinte AUR.

„AUR susţine familia şi valorile creştine. Activiştii LGBTQI nu au ce căuta în şcolile şi în grădiniţele din România. Vrem să ferim copiii românilor de expunerea la o propagandă nepotrivită pentru vârsta lor”, a adăugat Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR.

Citeşte şi: ALEGERI PNL 2021. Orban: „Voi câștiga competiția pentru președinția PNL”