Florin Cîțu,: „Sunt de acord că orice ministru care atacă premierul trebuie să-și dea demisia. Afirmația lui Orban e corectă”

Premierul Florin Cîțu, care a preluat și interimatul de la Ministerul Sănătății, a făcut câteva precizări despre „noul ministru” care va prelua această funcție.

18 apr. 2021, 16:14
Florin Cîțu,: „Sunt de acord că orice ministru care atacă premierul trebuie să-și dea demisia. Afirmația lui Orban e corectă”

Premierul Florin Cîțu, care a preluat și interimatul de la Ministerul Sănătății, a făcut câteva precizări despre „noul ministru”.

Florin Cîțu a declarat, duminică, că „aștept desemnarea ministrului Sănătății de la USR PLUS”.

Cîțu a precizat că „voi asigura interimatul și mă voi asigura că lucrurile vor funcționa în continuare foarte bine” până când cei din USR-PLUS vor propune un nume pentru această funcție.

„Tot ce înseamnă discuții politice vor avea loc la discuția din coaliție, cu cele trei formațiuni politice.”, a afirmat apoi premierul.

Premierul a fost întrebat dacă va trimite Corpul de control la Ministerul Sănătății sau va face verificări suplimentare, în contextul declarațiilor lui Vlad Voiculescu legate de neconcordanțe cu privire la cele două platforme în care sunt înregistrate decesele.

„I-am cerut ieri lui Andrei Baciu, în urma informațiilor apărute în presă, să îmi spună dacă există la nivelul Ministerului Sănătății un grup de lucru. Azi avem confirmarea că acest grup de lucru nu există. Vom face un grup de lucru care să investigheze, vom urmări toată procedura. Concluziile trebuie prezentate în Guvern și apoi public”, a spus Florin Cîțu.

Întrebat, ulterior, cum comentează noile declarații ale lui Voiculescu (n.r. Cu stupoare ne-am dat seama, aproape în fiecare săptămână, că ceva este greşit: fie că indicatorii erau greşiţi, au fost mermeliţi în anumită perioadă ca să dea mai bine, fie mai târziu am văzut că inclusiv numărul de decese nu pare să fie raportat corect), premierul a spus: „Nu comentez așa ceva.”

Cîțu a spus că afirmația lui Ludovic Orban, care spunea că „orice ministru să știe că dacă vrea să atace premierul trebuie, mai întâi, să își scrie demisia”, este una foarte bună. „Eu îi voi evalua pentru ceea ce fac, nu pentru ceea ce spun”, a adăugat premierul.