Florin Cîţu: Suntem pregătiţi nu numai de valul 4, suntem pregătiţi să depăşim pandemia

Premierul a anunţat că masca va rămâne obligatorie de la 1 august, deşi anunţase măsuri de relaxare după reducerea numărului de cazuri.

26 iul. 2021, 18:56
Florin Cîţu: Suntem pregătiţi nu numai de valul 4, suntem pregătiţi să depăşim pandemia

Florin Cîţu a declarat, luni seară, la Constanţa, că autorităţile nu sunt pregătite doar de valul 4, ci sunt pregătite să depăşească pandemia de coronavirus.

Florin Cîţu a fost întrebat de jurnalişti, înainte de a intra în Casa de Cultură din Constanţa, unde au loc alegeri pentru şefia organizaţiei judeţene, dacă suntem pregătiţi de valul 4.

„Suntem pregătiţi nu numai de valul patru, suntem pregătiţi să depăşim pandemia. Sunt sigur că şi Ministerul Sănătăţii este pregătit, deci nu ar trebui să fie nicio problemă, avem dozele de vaccin”, a transmis premierul.

De asemenea, întrebat ce măsuri de relaxare vor fi luate de la 1 august, Florin Cîţu a răspuns: „Nu foarte multe, rămânem cam cu ce avem acum, masca rămâne la interior, dar cred că ceea ce avem acum este foarte bine şi văd că toate lumea se bucură de aceste măsuri”.

Dan Barna insistă cu restricţiile pentru nevaccinaţi: „Acces limitat la mall în weekend”. Liderul USR cere sprijinul Bisericii
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni 84 de azuri noi de COVID-19 şi două decese, înregistrate în ultimele 24 de ore. Nu a fost raportat un deces anterior. La ATI sunt internaţii 38 de pacienţi cu COVID-19. 14 judeţe nu au niciun caz nou.

”Până astăzi, 26 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.082.376 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.047.291 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 84 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, anunţă autorităţile.

Vlad Voiculescu îl atacă pe Florin Cîțu: Campania de vaccinare s-a înecat în campania din PNL
În Bucureşti sunt 25 de cazuri noi de COVID-19, în Ilfov – 11, Constanţa – 10. Timiş – 9, Iaşi – 6. Judeţele Arad, Argeş, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Buzău, Caraş Severin, Covasna, Harghita, Ialomiţa, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Vaslui, Vâlcea nu au raportat niciun caz nou. Celelalte judeţe au 1 – 3 cazuri.