Vlad Voiculescu îl atacă pe Florin Cîțu: Campania de vaccinare s-a înecat în campania din PNL

Campania de vaccinare trebuie să fie intensificată, spune fostul ministru al Sănătății, cu precizarea şocantă că nota de plată va veni în vieți omenești.

26 iul. 2021, 18:22
Vlad Voiculescu îl atacă pe Florin Cîțu: Campania de vaccinare s-a înecat în campania din PNL

Vlad Voiculescu nu uită şi nu iartă! Fostul ministru al Sănătății consideră că vaccinarea a picat victimă luptei interne pentru șefia PNL, iar „nota de plată” va veni în vieți omenești.

„Vreo 13-14 vaccinări în medie într-o zi întreagă pe centru de vaccinare. Aici suntem. ‘Campania de vaccinare este un succes’ – de câte ori l-ați auzit pe domnul Cîțu spunând asta la fiecare ieșire publică de până acum câteva luni? În ultima vreme nu l-ați mai auzit, așa-i? ‘Succesul’ de ieri al campaniei de vaccinare a însemnat ieri, de pildă, o medie de cca. 14 vaccinări pe fiecare centru de vaccinare. Dacă ne uităm doar la cei care acum au venit pentru prima doză de vaccinare, suntem la vreo 8-9. Restul au venit pentru rapel. A fost duminică, să zicem. Dar și în zilele săptămânii suntem pe la vreo 20-25 de vaccinări pe centru, jumătate la prima doză, jumătate la rapel. Muncă de 1-2 ore adică, maximum. În rest…”, scrie pe Facebook Vlad Voiculescu, președinte USR PLUS București.

Când va fi introdusă dovada vaccinării pentru accesul la restaurante, hoteluri sau mall-uri?
Campania de vaccinare trebuie să fie intensificată, adaugă fostul ministru al Sănătății. „Cei mai antreprenori dintre voi probabil că vă gândiți deja la costuri. Sunt enorme (zeci sau sute de euro per vaccinare) dar nenorocirea e că sunt degeaba. Nota de plată pentru politizarea și militarizarea vaccinării va veni însă abia mai târziu, în vieți omenești și în restricții care altfel nu ar fi fost necesare. Campania de vaccinare care a plecat cu șireturile legate de esențiali și s-a înecat mai apoi în campania internă a lui Cîțu în PNL, trebuie să schimbe urgent viteza. O poate face la nivel național doar prin implicarea bisericilor, a primarilor și a școlilor”, conchide Vlad Voiculescu.

Bilanţ vaccinare 27 iulie 2021. Niciun român vaccinat cu AstraZeneca în 24 de ore
Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, luni, că peste 14.300 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, din care peste 9.300 cu prima doză.

Potrivit CNCAV, 14.372 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 9.304 cu prima doză.

În acelaşi interval, au fost înregistrate două reacţii adverse, la vaccinul Pfizer. Alte 61 de reacţii adverse sunt în curs de investigare. „Din cauza faptului că descărcarea datelor din platforma RENV pentru ultimele 24 ore, respectiv pentru întreaga perioadă a campaniei de vaccinare, nu se poate realiza simultan şi instantaneu, apar diferenţe privind numărul de doze administrate în ultimele 24h. În intervalul de descărcare a datelor sunt înregistrate dozele administrate în această perioadă scurtă de timp”, a precizat CNCAV.

De la debutul campaniei de vaccinare, au fost vaccinate 4.951.218 de persoane, din care 4.799.196 cu schema completă.