Florin Cîţu susţine vaccinarea obligatorie în România: „Dacă o să fie concluzia că asta este cea mai bună soluţie, eu sunt de acord”

Florin Cîţu a declarat, miercuri, că este de acord cu vaccinarea obligatorie în România pentru anumite categorii de angajaţi, dacă experţii vor considera că aceasta este cea mai bună soluţie.

22 sept. 2021, 16:55
Florin Cîţu susţine vaccinarea obligatorie în România: „Dacă o să fie concluzia că asta este cea mai bună soluţie, eu sunt de acord”
Florin Cîţu susţine vaccinarea obligatorie în România: "Dacă o să fie concluzia că asta este cea mai bună soluţie, eu sunt de acord"

Florin Cîţu susţine vaccinarea obligatorie în România. Premierul a declarat că înainte de a introduce această măsură pentru anumite categorii de angajaţi, trebuie să discute cu experţii în domeniu.

Florin Cîţu susţine vaccinarea obligatorie în România

Citește și Florin Cîţu, anunţul momentului despre vaccinare. „Pe 28 septembrie începe administrarea celei de-a treia doze!”

Premierul a menţionat că el susţine în continuare ca angajaţii din domeniul sanitar neimunizaţi să plătească pentru testare, însă a spus că este de acord şi cu vaccinarea obligatorie, dacă aşa vor considera experţii în domeniu.

„Aici propunerea trebuie să vină de la experţi, nu de la politicieni. Noi putem să spunem vaccinarea obligatorie. Până la urmă trebuie să ne gândim ce se întâmplă dacă cineva face vaccinarea obligatorie în sistemul medical şi dacă cineva chiar nu vrea să se vaccineze.. Care sunt paşii următori? Îi desfiinţăm contractul de muncă? Ce facem?

Până la urmă trebuie să gândim toţi paşii, dacă ceva devine obligatoriu. De aceea, eram adeptul acelei testări pentru că orice pacient care merge la spital se testează pe banii lui.

Mi se pare normal ca şi în partea cealaltă, medicul, care nu vrea să se vaccineze, să se testeze tot pe banii lui pentru a nu îmbolnăvi un pacient care s-a testat pe banii lui.

Discuţia despre vaccinarea obligatorie daţi-mi voie să o am cu experţii. Dacă o să fie concluzia că asta este cea mai bună soluţie, eu sunt de acord.

Discuţiile sunt în fiecare zi. Azi am decis despre doza a treia”, a declarat premierul.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că vaccinarea împotriva COVID-19 va trebui să devină obligatorie pentru anumite categorii din domenii esenţiale, precum sunt medicii.

Citeşte şi Vaccinare obligatorie în România. Liderul de sindicat al poliţiştilor: „Nu este normal, nu suntem animale!”

Alexandru Rafila, despre propunerea preşedintelui: E o propunere care poate fi discutată

Medicul Alexandru Rafila spune că  propunerea preşedintelui Klaus Iohannis ca vaccinarea anti-COVID să devină obligatorie pentru anumite categorii de persoane poate fi discutată.

„E o propunere care poate fi discutată. Totuşi, aceste propuneri cred că trebuiau făcute mai degrabă în România, decât de la New York şi discutate în România. Ideea aceasta a măsurilor multiple, cu impact serios, şi aşa mai departe, care sunt luate acum, după ce avem deja problema de sănătate publică majoră, mi se par defazate, pentru că în mod evident, ţările care gestionează în momentul de faţă foarte bine pandemia sunt cele care au luat măsuri în timpul verii, nu au aşteptat ca lucrurile să devină necontrolabile. Aşa că orice discuţie de acest gen trebuie făcută şi cu reprezentanţii profesionali ai medicilor, ai asistenţilor medicali, trebuie implicate toate aceste entităţi, încât să discutăm în primul rând de conştientizare şi de participare voluntară la această activitate de vaccinare”, a afirmat Rafila la RFI.