Florin Cîţu: „Trebuie să găsim soluţii pentru criza preţurilor la energie. Dacă am fi investit în capacitatea de producţie, nu am fi avut acest şoc”

Preşedintele PNL şi al Senatului, Florin Cîţu, susţine că românii au mereu probleme în a duce un trai mai bun, care se manifestă de fiecare dată printr-o altă criză, de data aceasta fiind vorba de preţul energiei.

13 ian. 2022, 19:39
Florin Cîţu: „Trebuie să găsim soluţii pentru criza preţurilor la energie. Dacă am fi investit în capacitatea de producţie, nu am fi avut acest şoc”

Florin Cîţu spune că Guvernul trebuie să intervină pentru a rezolva această criză şi este de părere că, dacă în ultimii 30 de ani România ar fi investit în producţia de energie, nu am fi fost în această situaţie.

„Este aceeași problemă dintotdeauna de a avea o viață mai bună. Punctual, în acest moment, este această criză a prețurilor din energie care s-a transferat și în alte prețuri și vedem o creștere a prețurilor în general. Și aici trebuie să găsim soluții pentru așa ceva.

Este această dinamică a prețurilor în energie, nu este ceva care ține de economia României. Da, bineînțeles, dacă în 30 de ani am fi investit mai mult în capacitatea de producție și în interconectivitate în ceea ce privește energia electrică și alte tipuri de energie, poate că nu am fi avut același șoc.

Dar, uitați-vă, în toată Europa, în toată lumea chiar țări care produc energie, nimeni nu a fost ocolit de această criză.”, a spus Cîțu la Antena 3.

Florin Cîţu: „Trebuie să analizăm dacă există manageri care nu au lucrat în interesul românilor, ci pentru un bonus mai mare”

Florin Cîțu spune că Guvernul ar trebui să ancheteze modul prin care au explodat facturile la gaze și energie electrică și este de părere că se pot lua măsuri radicale în cazul companiilor care au comis ilegalități, așa cum a catalogat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

”Nu pot să spun dacă îi fură cineva pe români, căci au crescut prețurile peste tot în lume. Unii încearcă să profite, eu aș merge până la a le lua licența companiilor care au încercat să profite. Avem și companii de stat, trebuie să analizăm dacă există manageri care nu au lucrat în interesul românilor, ci în interesul propriu pentru a avea un bonus mai mare la sfârșitul anului.

Am primit o factură, în noiembrie, era mai mare. Eu nu prea stau pe acasă, nu este importantă factura mea, ci ale românilor. Trebuie să găsim soluții pe termene mediu și lung. Trebuie să găsim soluții ca să fim independenți economic, iar soluția este să investim.”, a completat Florin Cîțu.

Citeşte şi: EXCLUSIV Virgil Popescu explică, în direct la România TV, criza facturilor umflate la energie: „Săptămâna viitoare schimbăm legea. Toate facturile eronate se vor storna, fără penalităţi şi vom interzice debranşarea”