Florin Cîţu, ultimatum pentru miniştri: „Fiecare ministru trebuie să prezinte public execuţia bugetară”

Criticat din ce în ce mai des şi aflat în lupta internă din PNL pentru preşedinţia partidului, Florin Cîţu se repliază şi îşi somează miniştrii să prezinte public execuţia bugetară "în zilele următoare", precizând că acesta este un indicator esenţial în evaluarea performanţei lor la conducerea cabinetelor.

29 iul. 2021, 20:44
Florin Cîţu, ultimatum pentru miniştri: „Fiecare ministru trebuie să prezinte public execuţia bugetară”

Nu este prima dată când premierul Florin Cîţu vorbeşte despre execuţia bugetară ca fiind un factor esenţial în evaluarea pe care o va face miniştrilor, dar şi pentru alocarea de fonduri suplimentare la rectificarea bugetară, care probabil va avea loc în august.

„Zilele acestea am fost întrebat foarte des despre execuția bugetară a fiecărui minister.

Românii trebuie să știe cum sunt cheltuiți banii publici.

Mă aștept ca, în următoarele zile, fiecare minstru să prezinte public execuția bugetară pentru ministerul pe care îl conduce. Este imperativ să fim transparenți. Românii trebuie să știe stadiul de execuție al fiecărui proiect pentru care s-au cerut bani la începutul anului.

Execuția bugetară este un indicator esențial pentru evaluarea profesionalismului fiecărui ministru din guvernul pe care îl conduc.”, a scris Cîţu pe pagina sa de Facebook.

Florin Cîţu îi ameninţă pe miniştrii care nu şi-au consumat bugetul pe prima jumătate a anului

Premierul Florin Cîţu a avut un discurs tranşant în şedinţa de guvern de miercuri, adresat miniştrilor din cabinetul pe care îl conduce, în care a anunţat că, pentru a scăpa de remaniere, va trebui să prezinte un plan clar pentru execuţia bugetară din semestrul al doilea.

Discuția începe de la articolul din Legea bugetului. Le-am spus foarte clar că o incorectă folosire a sumelor va duce la  o scădere a alocărilor. Pentru a merge mai departe e nevoie de o fundamentare pentru restul de cheltuieli pe perioada anului”, a declarat Florin Cîțu.

Eu am avut o campanie pozitivă. De fiecare dată colegii mei să-și aducă aminte că suntem aici pentru români.

Noi suntem aici pentru români. Le-am spus de fiecare dată de ce îmi place această efervescență: prin competiție avem obiective și liderii adevărați știu că atunci când se ating obiective, și avem foarte multe exemple în PNL, unde liderii știu că și-au atins obiectivele, performanța le-a fost recunoscută și liderii rămân mai departe”, a spus Florin Cîţu, miercuri, la Digi24.

Citeşte şi: Tudor Ionescu, coleg cu Viorica Dăncilă la BNR. „Tudy” a fost angajat consultant la biroul de economie verde

 


loading...