Florin Cîţu: „Vaccinurile reprezintă singura soluție de a depăși cu bine pandemia de COVID-19 și de a ne întoarce în siguranță la normalitate”

Premierul Florin Cîţu a declarat vineri că vaccinurile au fost şi rămân "singura cale pentru omenire de a se proteja de boli mortale" şi îi încurajează pe români să se imunizeze pentru că, din punctul său de vedere, este "singura soluție de a depăși cu bine pandemia de COVID-19".

23 apr. 2021, 15:08
Florin Cîţu: „Vaccinurile reprezintă singura soluție de a depăși cu bine pandemia de COVID-19 și de a ne întoarce în siguranță la normalitate”

Florin Cîţu a scris că vaccinarea „este un drept, dar și o responsabilitate”. Premierul a amintit că vaccinurile au fost soluţia de a proteja oamenii de boli mortale, precum poliomielita sau variola.

„Vaccinurile salvează sănătatea și viața oamenilor! Au fost și rămân singura cale pentru omenire de a se proteja de boli mortale, precum poliomielita sau variola. Acum vaccinurile reprezintă singura soluție de a depăși cu bine pandemia de COVID-19 și de a ne întoarce în siguranță la normalitate.

Vaccinarea este un drept, dar și o responsabilitate. Depinde de fiecare dintre noi să ne asigurăm că avem grijă de sănătatea noastră și a celor dragi. Mulțumesc încă o dată personalului medical pentru efortul supraomenesc pe care îl face, atât pentru tratarea pacienților, cât și pentru susținerea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19!

Guvernul României este alături de UNICEF în Săptămâna Mondială a Imunizării, pe care o sărbătorim la sfârșitul lunii aprilie, și susține accesul copiilor și adulților la vaccinuri care să le protejeze sănătatea”, a precizat premierul Florin Cîţu, conform unui mesaj publicat pe pagina de Facebook a Guvernului României.

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că autorităţile ar putea renunţa la prelungirea stării de alertă dacă „se reduce pandemia”.

„În măsura în care se reduce pandemia şi se reduc numărul de îmbolnăviri la un moment dat, la o analiză serioasă se va renunţa la prelungirea stării de alertă. Eu, personal, îmi doresc cât mai repede să ajungem în această etapă”, a afirmat Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Veste excelentă pentru PAȘTE! Klaus Iohannis, anunțul așteptat de toți: Ce se întâmplă cu RESTRICȚIILE în noaptea de Înviere

Preşedintele a menţionat că „nu există variantă de rezervă” la campania de vaccinare anti-COVID.

„Nu există variantă de rezervă. Asta este vestea tristă. Vestea bună este că vom dispune de suficiente doze de vaccin. Ne vaccinăm, ieşim din pandemie. Dacă nu ne vaccinăm, atunci pandemia se va tot continua, se vor tot îmbolnăvi oameni, vor tot muri oameni de această boală şi nu cred că cineva îşi doreşte aşa ceva”, a adăugat preşedintele.

De asemenea, Ludovic Orban îşi doreşte revenirea la normalitate pentru a putea merge la film, teatru sau la restaurant. Preşedintele Camerei Deputaţilor crede că acest ar putea fi posibil dacă se vor vaccina cât mai mulţi români.

Citeşte şi: Ludovic Orban, încrezător în revenirea la normalitate. „Suntem pe un trend descendent clar. Îmi doresc să mă duc la teatru, la film, la restaurant”