Florin Cîţu, veste bună despre pandemie. „Avem rezultate din ce ce în ce mai bune. Nu mai este niciun judeţ în România care să aibă o rată de infectare peste 3 la mie”

Premierul Florin Cîţu a făcut prima declaraţie de presă la Palatul Victoria, după sărbătorile de Paşte.

04 mai 2021, 11:06
Florin Cîţu, veste bună despre pandemie. „Avem rezultate din ce ce în ce mai bune. Nu mai este niciun judeţ în România care să aibă o rată de infectare peste 3 la mie”

Florin Cîţu, veste bună despre pandemie. Premierul a subliniat că numărul de infectări cu COVID-19 este în scădere în toată ţara.

„Vreau să le mulţumesc românilor că am avut o sărbătoare pascală fără evenimente. Oamenii au înţeles că respecte regulile în vigoare şi se vede de fapt că avem rezultate din ce ce în ce mai bune în ceea ce priveşte rata de pozitivare. Numerele scad în fiecare zi.

Bucureştiul este sub 3 la mie. Nu mai este niciun judeţ în România care să aibă o rată de infectare peste 3 la mie ceea ce înseamnă ceea ce a făcut până acum a făcut bine”, a spus premierul României.

De asemenea, Florin Cîţu a afirmat că „se vede clar că accelerare campaniei de vaccinare a avut un efect pozitiv”.

„Numărul de persoane infectate scade pentru că a crescut numărul persoanelor vaccinate”, a adăugat şeful Executivului.

Citeşte şi: Începe maratonul de vaccinare non-stop, fără programare, în centrele militare. Care sunt centrele

Florin Cîţu, despre oraşele cu cea mai mare rată de vaccinare. Care este topul

„M-am uitat la Bucureşti, Cluj, Timişoara, Constanţa, cam toate sunt când vorbim de judeţ peste 20% deja rată de vaccinare.

Dacă ne uităm la municipii, Cluj-Napoca este la 34%, Bucureştiul este la 30%. E clar că în oraşe am reuşit să avem un ritm puternic pe care să-l păstrăm”, a explicat premierul României.

Cîţu, primul anunţ despre marea relaxare de la 1 iunie. „Putem vorbi de fără mască pe plajă”

„Sunt câteva lucruri pe care toţi le aşteptăm pentru sezonul estival. E clar că putem vorbi de fără mască pe plajă de exemplu, fără mască dacă mergem la munte în drumeţie.

Putem vorbi şi despre facilităţi pentru persoane vaccinate. Putem să vorbim despre restaurante care pot să ajungă la o capacitate de 100% cu persoane vaccinate la interior sau hoteluri pe litoral cu capacitate de 100% cu persoane vaccinate.

Sunt lucruri la care ne uităm. Putem să vorbim despre evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate”, a explicat Cîţu.

Guvernul vrea reluarea evenimentelor private cu persoane vaccinate. „Vom avea aceste evenimente pilot în Bucureşti şi în Cluj”

„Sunt lucruri la care ne uităm. Putem să vorbim despre evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate.

Vom avea aceste evenimente pilot în Bucureşti şi în Cluj. Sunt sigur că rezultatele vor fi bune şi vom pute reveni la aceste evenimente”, a anunţat Cîţu.

Florin Cîţu, sceptic privind renunţarea purtării măştii în aer liber. „Aşteptăm 1 august pentru acest lucru”

„Deocamdată nu. Aşteptăm 1 august pentru acest lucru. Depinde cum se mişcă lucrurile. Aş vrea să ne uităm la data 1 august pentru renunţatul măştii.

Aţi văzut că şi în Israel s-a renunţat după ce s-a ajuns la aproape 60% (persoane vaccinate). E clar că e un nivel la care se poate discuta despre aşa ceva”, a afirmat premierul.

Citeşte şi: Cum a fost prins monstrul care și-a ucis soția de Paște. „Avea urme de sânge pe mână. Polițiștii i-au luat cuțitul pe care îl avea la el”