Începe maratonul de vaccinare non-stop, fără programare, în centrele militare. Care sunt centrele

Un maraton de vaccinare începe, marţi, în centre ale Ministerului Apărării din Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara. Oamenii se pot prezenta fără a face programare, pentru a li se administra vaccin anti-COVID.

04 mai 2021, 10:41
Începe maratonul de vaccinare non-stop, fără programare, în centrele militare. Care sunt centrele

Începe maratonul de vaccinare non-stop, fără programare. Campania se desfăşoară 24 de ore din 24 până pe data de 11 mai.

Ministerul Apărării Naţionale a dispus măsuri pentru a extinde programul de funcţionare în regim de 24/24 ore, timp de o săptămână, între 4 şi 11 mai, într-o primă etapă, în centrele de vaccinare organizate de către Spitalul de Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti şi unităţile sanitare militare din ţară care sunt şi centre regionale de depozitare a dozelor de vaccin.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Scăpăm de restricții sau ne așteaptă un nou val de infectări? Beatrice Mahler: „Încă există un risc”

Începe maratonul de vaccinare non-stop, fără programare. Centre disponibile

„Astfel, în centrele de vaccinare ale spitalelor militare din Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara, începând de marţi, ora 8.00, populaţia generală care doreşte să se vaccineze se va prezenta, la orice oră, fără o programare prealabilă. Totodată, persoanele vaccinate se înregistrează direct în RENV şi vor fi planificate pentru efectuarea dozei de rapel.

În perioada următoare, în funcţie de disponibilitatea dozelor de vaccin şi de solicitările pe plan local, şi celelalte patru spitale militare din reţeaua medicală a MApN vor putea creşte ritmul de vaccinare, respectiv vor putea asigura vaccinarea fără programare prealabilă” se arată într-un comunicat al MApN.

Ministerul Apărării asigură, în prezent, locuri pentru vaccinarea populaţiei generale în 56 de centre de vaccinare proprii, organizate în cadrul spitalelor militare şi în unităţi militare din Capitală şi din ţară, deservite de aproape 1.000 de angajaţi ai ministerului – peste 250 de medici, 500 de asistenţi medicali şi 200 de registratori.

Suplimentar, MApN a operaţionalizat 20 de centre mobile de vaccinare aflate în coordonarea Direcţiei medicale a MApN, care acţionează gradual, începând din 21 aprilie, în sprijinul autorităţilor locale, în localităţi izolate sau greu accesibile, la propunerea şi solicitarea Direcţiilor de sănătate publică judeţene.

Citeşte şi: BILANȚ VACCINARE 3 MAI. Am depășit pragul de două milioane de persoane vaccinate anti-Covid în România

Pe 3 mai, România a depășit pragul de 2.000.000 de persoane vaccinate cu schemă completă în cadrul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19. Până în prezent, au fost administrate peste 5.408.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19.

Citeşte şi: De ce putem renunța la masca de protecție pe plajă și pe stradă nu? Explicația medicului Radu Țincu


loading...
Partenerii noștri