Florin Cîţu, veste importantă pentru români: M-am asigurat că vom lua încă 8 milioane de vaccinuri antiCOVID! Premierul se va vaccina sâmbătă!

Florin Cîţu a venit cu noi declaraţii despre campania de vaccinare împotriva noului coronavirus. Premierul României dă asigurări că în ţara noastră vor veni încă 8 milioane de vaccinuri.

13 ian. 2021, 14:25
Florin Cîţu, veste importantă pentru români: M-am asigurat că vom lua încă 8 milioane de vaccinuri antiCOVID! Premierul se va vaccina sâmbătă!

Florin Cîţu, veste importantă pentru români. Totodată, şeful Executivului a vorbit şi despre personalul care se va ocupa de vaccinarea populaţiei. Acesta a vorbit despre modul în care se va obţine sumele necesare pentru a plăti cadrele medicale.

Florin Cîţu, veste importantă pentru români. Anunţul făcut de premier!

„Ordonanţa pentru decontare a personalului care va face vaccinul antiCOVID e una în proces de avizare, trebuie clarificat mecanismul de plată. Vreau să fiu foarte atent la criterii. Au fost situaţii în trecut când nota de plată a fost supraevaluată.

Ne uităm la soluţia de a deconta bani şi de la fonduri europene. Decontare prin Ministerul Sănătăţii şi orice se poate. Nu e târziu punerea în aplicare a ordonanţei de urgenţă. O să am o discuţie cu asociaţia oraşelor, municipiilor şi localităţilor. Vom avea discuţii cum se vor cheltui banii de la bugetul local, dar să discutăm şi despre pesronalul care lucrează în aceste. Voi avea o discuţie transparentă. Nu avem bugetul pe 2021, când îl vom avea toată lumea va ştii.

Această discuţie despre centrele de vaccinare mi se pare că ia o altă anvergură. Vaccinarea se face peste tot în lume foarte simplu, nu vreau să ducem discuţia în acestă direcţii. M-am asigurat că vom mai lua 8 milioane de vaccinuri. Ca să putem scăpa de pandemie.”, a declarat Premierul.

De asemenea, Florin Cîțu a anunțat miercuri că peste două zile va avea loc o nouă ședință de Guvern, punctând că sunt „câteva lucruri care trebuie clarificate”.

„Avem câteva lucruri care trebuie clarificate în această săptămână. Este Hotărârea de Guvern cu personalul esențial care trebuie vaccinat. (…) Sper ca avizele să fie gata până vineri. Și bineînțeles aprobarea limitelor pentru ministere pentru a începe bugetarea pe 2021. Sunt și acestea în curs de avizarea. Sunt principalele lucruri pe care vreau să le clarificăm vineri. Va fi o ședință online”, a anunțat premierul după ședința de Guvern.

Totodată, acesta a anunţat că salariul minim va crește din luna ianuarie, chiar dacă decizia nu a fost luată la debutul anului.

„Salariul minim va crește cu 3% peste rata inflației și peste estimări, păstrând puterea de cumpărare a românilor”, a declarat Florin Cîțu, după ședința de guvern.

De altfel, în cadrul conferinței de presă, Florin Cîțu a vorbit despre decizia CCR de a crește pensiile cu 40%:

„România nu și-a permis anul trecut, nu-și permite nici în 2021. În acest moment, legea merge la promulgare pentru domnul președinte care are două variante, reexaminarea sau promulgarea. Vom vedea care va fi varianta.

Noi vom crește pensiile, Guvernul precedent și coaliția și-au asumat un calendar de creștere a pensiilor, doar asta e varianta pe care vom merge noi“, a punctat Florin Cîțu.

Cîțu subliniază de asemenea că relația cu președintele PNL Ludovic Orban este fără cusur. Confesiunea a fost făcută în contextul în care premierul Florin Cîțu a dat afară din Guvern mai mulţi consilieri de stat, consideraţi a fi apropiaţi ai lui Orban.

Printre cei eliberaţi din funcţie se numără Daniel Dragoş Tănăsoiu, şeful Corpului de control al prim-ministrului, şi Tănase Stamule. Deciziile au fost publicate deja în Monitorul Oficial.

„Sunt oameni care au fost apropiați și de mine, sunt oameni cu care am lucrat, dar nu este nicio problemă între mine și Ludovic Orban. Este un Cabinet Cîțu. Probabil între ei se vor regăsi înapoi în alte poziții”, a declarat premierul.

Şeful Executivului, Florin Cîțu, a anunțat că se va vaccina anti-Covid-19 sâmbătă, pe 16 ianuarie.

Citeşte şi: Vaccinul Pfizer a redus cu 50% rata de infectare cu Covid, după doar două săptămâni. Primele studii despre efectele serului, în Israel