Vaccinul Pfizer a redus cu 50% rata de infectare cu Covid, după doar două săptămâni. Primele studii despre efectele serului, în Israel

Primele date ale campaniei de imunizare din Israel arată că vaccinul Pfizer/BioNTech reduce infectările cu aproximativ 50%, la 14 zile după ce prima doză este administrată, a anunțat un oficial al Ministerului Sănătății de la Ierusalim.

13 ian. 2021, 14:03
Vaccinul Pfizer a redus cu 50% rata de infectare cu Covid, după doar două săptămâni. Primele studii despre efectele serului, în Israel

Sharon Alroy-Preis, șefa departamentului de sănătate publică din Ministerul Sănătății din Israel, a declarat pentru postul TV Chanel 12 News că datele sunt preliminare și sunt bazate pe testele COVID efectuate printre cetățenii care au primit vaccinul Pfizer și printre cei care nu l-au primit încă. Statisticile oferite de două din cele patru organizații de întreținere a sănătății din țară s-au dovedit a fi relativ diferite.

Un studiu preliminar al Serviciilor de Sănătate Maccabi, spre exemplu, a observat o scădere abruptă a infecțiilor cu COVID în rândul celor care au primit prima doză a vaccinului Pfizer/BioNTech, după cum relatează Times of Israel, preluat de Libertatea. Potrivit studiului, dat publicității marți și realizat printre 400.000 de membri ai acestui furnizor de servicii de sănătate, numărul de cazuri de infectare a scăzut cu 60%, începând cu a 13-a zi după administrarea primei doze. Alte date culese după administrarea primei doze a vaccinului Pfizer/BioNtech de Clalit, cel mai mare furnizor de servicii de sănătate din țară, a arătat o scădere a infectărilor cu 33%, la 14 zile după prima doză administrată. Cercetarea Clalit a fost realizată tot pe aproximativ 400.000 de persoane.

Citeşte şi Record de infectări zilnice cu Covid în ţara campioană la vaccinări. Aproape 10.000 de cazuri noi în Israel, în mijlocul celui de-al treilea lockdown naţional

Oficiala din Ministerul Sănătății a subliniat că, deocamdată, datele nu sunt suficiente pentru a stabili dacă vaccinul împiedică complet transmiterea virusului.

17% din noile cazuri severe de azi, adică 180 de cazuri, au apărut chiar dacă persoanele au primit prima doză”, a spus Alroy-Preis reporterilor. Reprezentanta Ministerului Sănătății a precizat că din acest motiv, oamenii trebuie să continue să se protejeze chiar și după ce au primit prima doză a vaccinului. Experții au subliniat, de altfel, că vaccinul își va atinge potențialul maxim doar după administrarea celei de-a doua doze, care ar trebui să aducă nivelul de imunitate la 95%.

Autoritățile au anunțat că de miercuri, toți israelienii de peste 50 de ani sunt eligibili pentru vaccinare. Anunțul a venit la doar câteva ore după ce oficialii au început vaccinarea persoanelor de peste 55 de ani. Vaccinarea cetățenilor de peste 60 de ani, precum și a cadrelor medicale și a persoanelor aflate la risc a început luna trecută.


loading...
Partenerii noștri