Florin Cîţu, veste proastă despre creşterea salariilor pentru profesori. „Nu în acest an. România a suferit o criză uriaşă”

Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, că salariile profesorilor nu vor creşte în acest an pe motiv că "sunt îngheţate salariile din sectorul public". De asemenea, şeful Executivului a dat de înţeles că România a "suferit o criză uriaşă" pe fondul pandemiei de COVID-19 şi că există o ţintă de reducere a deficitului bugetar, agreată cu Comisia Europeană.

19 aug. 2021, 21:31
Florin Cîţu, veste proastă despre creşterea salariilor pentru profesori. „Nu în acest an. România a suferit o criză uriaşă”

Florin Cîţu a afirmat că „o economie cu o creştere economică mai mare înseamnă companii cu investiţii mai mari”.

„Toate ţările îşi doresc creştere economică mai mare. O economie cu o creştere economică mai mare înseamnă companii cu investiţii mai mari, locuri de muncă, venituri la bugetul de stat mai mari. Cu cât creşte economia mai rapid poţi să împarţi mai mult. Aceste cifre sunt oficiale. Oamenii să înţeleagă că această mecanică a creșterii economice poate fi păstrată dacă investim. Aş vrea ca banii să se ducă în investiţii, în locuri de muncă, nu pe criterii politice”, a declarat premierul Florin Cîţu, la TVR1.

Citeşte şi: Florin Cîţu îşi va depune vineri candidatura la şefia PNL. Cum vrea premierul să dea un mesaj de forţă

Florin Cîţu, veste proastă despre creşterea salariilor pentru profesori. „Sunt îngheţate salariile din sectorul public”

Cât despre creşterea salariilor profesorilor, Florin Cîţu a explicat că o majorare nu este posibilă în 2021.

„Nu în acest an. Sunt îngheţate salariile din sectorul public. Am arătat mecanica anvelopei salariale până în 2024”, a explicat Florin Cîţu.

Întrebat de ce Guvernul nu profită de acest trend pentru a fi fixa o ţintă mai ambiţioasă în ceea ce priveşte deficitul din 2021, premierul a spus că există un calendar de reducere a deficitului bugetar, stabilit în acord cu Comisia Europeană.

„E o ţintă agreată cu Comisia Europeană. Avem un calendar de reducere a deficitului. Veniturile mai mari se vor duce spre investiţii. România a suferit o criză uriaşă, dar avem şi o revenire incredibilă. România are o creştere economică de 6,2%. Să nu uităm că vine trimestrului 3. Anul acesta avem un an agricol record”, a mai spus Florin Cîţu.

Florin Cîţu, despre rectificarea bugetară. „Prioritatea zero e digitalizarea”

Referitor la rectificarea bugetară, Florin Cîţu a explicat că aceasta trebuie încheiată până la începutul lunii septembrie.

„Trebuie să o încheiem. Eu am zis de 1 septembrie. Prioritatea zero e digitalizarea, modul în care oamenii interacționează cu statul. Am fost încetiniţi. Reîncărcăm motoarele şi mergem mai departe”, a spus Florin Cîţu.

Citeşte şi: Ludovic Orban, primele declaraţii după depunerea candidaturii pentru şefia PNL: „Este un partid care respinge toate curentele neo-marxist progresiste”