Florin Cîţu, veşti proaste pentru români: „Nu se renunţă la mască în interior nici de la 1 august”

Premierul României a vorbit marţi despre măsurile de relaxare de la 1 august, dar şi despre dezbaterile legate de vaccinarea obligatorie a cadrelor medicale.

20 iul. 2021, 14:31
Florin Cîţu, veşti proaste pentru români: „Nu se renunţă la mască în interior nici de la 1 august”

Premierul României, Florin Cîţu, a purtat un dialog cu reprezentanții din domeniul sănătății cu privire la propunerea ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă. Este vorba despre a obliga cadrele medicale nevaccinate să se testeze pe cont propriu, o formă de arăta că Guvernul sprijină vaccinarea.

Florin Cîțu a declarat, marți, la Parlament, că Guvernul are în vedere relaxări de la 1 august iar că singura pregătire pentru un posibil val 4 de infectări cu coronavirus este vaccinarea. Acesta a precizat că specialiștii analizează posibilitatea administrării celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid și că “așa arată direcția în care merg discuțiile”.

Valeriu Gheorghiţă, anunţ îngrijorător pentru români: „Există o tendiţă de a înregistra o creştere a numărului de infectări COVID-19”
„Am discutat cu dl Raed Arafat despre posibile relaxări din 1 august. Nu scăpăm de mască în interior. Sunt mai mult legate de evenimentele afară. Tot la ora 02.00 noaptea rămân. Nu sunt foarte multe relaxări. Este în discuție acel ordin. Sunt mai multe variante. Așa cum arată acum situația, mergem cu ce avem, cu excepția evenimentelor. Suntem încă într-o situație foarte bună. Avem și condiții la intrarea în țară pe care nu le modificăm. Suntem precauți. Medicii nu o să fie obligați să se vaccineze”, a spus Florin Cîţu.

Florin Cîţu, întâlnire de urgenţă cu Raed Arafat. Inundaţiile şi măsurile de relaxare de la 1 august, pe agenda discuţiilor

„Există o singură pregătire pentru valul 4 al pandemiei: vaccinarea”, a mai declarat premierul Florin Cîţu la Parlament referitor la impactul valului 4 al pandemiei care pare că deja a început în Europa.

Referitor la o a treia doză necesară împotriva coronavirusului, prim-ministrul susține că așteaptă o decizie în acest sens. „Nu este o decizie, dar specialiștii se îndreaptă spre această (posibilitate n.r.). Specialiștii ne vor spune când trebuie administrată a treia doză, nu sut eu în măsură să spun. Așa arată direcția în care merg discuțiile, că e nevoie și de o a treia doză.

Până astăzi, 20 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.081.773 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.046.881 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 95 de cazuri noi de COVID-19, dublu faţă de ziua precedentă, şi trei decese înregistrate în ultimele 24 de ore. A fost raportat un deces anterior. La ATI sunt internaţii 36 de pacienţi cu COVID-19. 19 judeţe nu au raportat niciun caz nou. Până astăzi, 34.258 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS – CoV – 2 au decedat.