Florin Cîţu: „Vom menţine măsurile de relaxare de la 1 iunie”. Decizia oficială se face în şedinţa de joi

Premierzul anunţă că măsurile concrete de relaxare de la 1 iunie vor fi anunţate joi, după şedinţa de Guvern.

25 mai 2021, 10:27
Florin Cîţu: „Vom menţine măsurile de relaxare de la 1 iunie”. Decizia oficială se face în şedinţa de joi

Florin Cîţu susține că, joi, va avea loc o ședință de Guvern, iar ulterior vor fi anunțate măsurile de relaxare care vor intra în vigoare măsurile de relaxare valabile de la 1 iunie.

”Am anunțat un calendar al relaxărilor. Ședința de Guvern va avea loc joi și atunci vom anunța măsurile de relaxare.

Obiectivul campaniei de vaccinare este de a reduce numărul de cazuri, de a scăpa de pandemie. Aceelerarea campaniei de vaccinare a avut rezultate, scade numărul de cazuri, scade rata de infectare și nu avem niciun motiv să nu mergem mai departe cu această campanie de vaccinare. Valul trei am văzut că a dispărut. Numărul de persoane la ATI este acum la 600, a scăzut de la 1.600, numărul persoanelor pozitivate scade în fiecare zi. Nu avem niciun motiv să mergem cu această campanie de relaxare mai departe”, a spus Florin Cîțu.

„Am prezentat un calendar al relaxărilor: 1 iunie, 1 iulie, 1 august. Ne ţinem de acest calendar. În şedinţa următoare de guvern ar trebui să avem – cred că şedinţa o să fie joi sau vineri – măsurile de 1 iunie. Dacă este nevoie să ajustăm şi pentru celelalte perioade, vom ajusta acum. Am avut şi discuţii cu cei care sunt afectaţi direct. Vom îmbunătăţi unele măsuri în funcţie de aceste discuţii”, spune Florin Cîţu.

Guvernul decide măsurile de relaxare de la 1 iunie 2021. DOCUMENT

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, luni, că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate peste 57.000 de persoane, fiind raportate 38 de reacţii adverse. Alte 143 de reacţii sunt în curs de investigare.

Potrivit CNCAV, 57.615 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, majoritatea cu serul Pfizer – 37.969. Alte 6.149 de persoane au primit vaccinul Moderna, 7.690 pe cel de la AstraZeneca şi 5.807 pe cel produs de Johnson & Johnson.

În total, au fost vaccinate 4.159.340 de persoane, din care 3.307.950 cu serul Pfizer, 349.672 cu cel de la Moderna, 430.472 cu AstraZeneca şi 71.246 cu Johnson & Johnson.

Această categorie de români va primi bani de la stat. Klaus Iohannis a promulgat legea! Ce condiţii trebuie să îndeplineşti

Întrebat dacă vor exista măsuri de relaxare, chiar dacă pragul nu va fi atins, Florin Cîţu a precizat: ”La 1 iunie vor exista relaxări”.

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat recent, într-o declaraţie de presă, că măsurule de relaxare depind de vaccinare, anunţând ţinta de 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, 6 milioane la 1 iulie şi 7 milioane la 1 august.

Ce măsuri de relaxare ar urma să intre în vigoare de la 1 iunie

De la 1 iunie, românii ar putea avea parte de noi relaxări, așa cum a anunțat premierul Florin Cîţu. Astfel că începând cu aceasta dată nunțile, botezurile, mesele festive se vor putea organiza la exterior cu maximum 70 de persoane, iar în interior cu maximum 50 de persoane. Există însă și excepții. Dacă organizatorul evenimentului garantează că toate persoanele sunt vaccinate se renunță la restricționarea numărului de participanți. Aceleași reguli sunt impuse și în sălile de sport.