Florin Cîţu vrea ca numărul vaccinărilor anti-COVID să crească de 10 ori. „Estimările sunt să mergem către 150.000 de vaccinuri pe zi”

Florin Cîţu a anunţat că autorităţile sunt pregătite pentru începerea celei de-a doua etape de vaccinare. Premierul a explicat că ţinta este de a avea 1.000 de centre de vaccinare în aşa fel în fiecare zi să poată fi vaccinare 100.000 de persoane.

06 ian. 2021, 17:22
Florin Cîţu vrea ca numărul vaccinărilor anti-COVID să crească de 10 ori. „Estimările sunt să mergem către 150.000 de vaccinuri pe zi”

Florin Cîţu vrea ca numărul vaccinărilor anti-COVID să crească de 10 ori  şi a cerut autorităţilor să crească ritmul de a aduce mai multe vaccinuri în România.

„Da, suntem pregătiţi. Eu zic că în România campania de vaccinare merge bine, iar estimările sunt să mergem către 150.000 de vaccinuri pe zi. Erau ieri când m-am uitat 230 de centre de vaccinare, dar ţinta de a avea 1.000 de centre de vaccinare este una ambiţioasă. Sunt sigur că va fi atinsă.

Trebuie să aducem mai multe vaccinuri, să creştem ritmul în care vin vaccinuri în România. Asta este de fapt o provocare, dar aici suntem şi limitaţi de ceea ce se întâmplă în Uniunea Europeană, cum sunt vaccinurile aprobate şi să fie după aceea livrate. Eu spun că suntem gata să vaccinăm 100.000 de oameni rapid, pe zi”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern.

Florin Cîţu vrea ca numărul vaccinărilor anti-COVID să crească de 10 ori. De câte centre de vaccinare e nevoie

De asemenea, şeful Executivului a spus că autorităţilor sunt pregătite pentru etapa a doua de vaccinare.

Potrivit News.ro, Florin Cîţu le-a transmis prefecţilor, în videoconferinţa de marţi, că etapa a doua a vaccinării împotriva COVID-19, va începe săptămâna viitoare, iar până atunci cele 932 de centre de vaccinare, din afara spitalelor, trebuie să fie gata.

Citeşte şi: Bilanț vaccinare COVID 5 ianuarie. Peste 16 mii de români au fost vaccinaţi în ultimele 24 de ore. Totalul a trecut de 41 de mii

Numărul persoanelor vaccinate împotriva COVID cu vaccinul Pfizer BioNTech este  în continuă creştere. Marţi, au fost vaccinaţi 16.101 de oameni. Bilanțul persoanelor vaccinate până acum în România ajunge la 41.609.

În schimb, două milioane de israelieni vor primi două doze din vaccinul anti-COVID-19 până la sfârşitul lunii ianuarie, preconizează autorităţile israeliene. În această ţară, este în vigoare un alt treilea lockdown.

Campania de vaccinare a fost demarată, în Israel, pe 19 decembrie. Imunizarea se face într-un ritm susţinut, impus de premierul Benjamin Netanyahu. Acesta a fost vaccinat în direct la televiziune cu prima doză din vaccinul produs de Pfizer.

Citeşte şi: Vaccinare COVID Israel. Două milioane de israelieni vor primi ambele doze de vaccin până la sfârşitul lui ianuarie