Florin Cîţu: Vrem să păstrăm economia deschisă. Critici la adresa lui Vlad Voiculescu

Florin Cîţu îi îndeamnă pe români să respecte în continuare regulile şi spune că numai aşa putem să păstrăm economia deschisă. Premierul a mai precizat că a cerut suplimentarea de urgenţă a paturilor la ATI.

16 mart. 2021, 13:32
Florin Cîţu: Vrem să păstrăm economia deschisă. Critici la adresa lui Vlad Voiculescu
Florin Cîţu: Vrem să păstrăm economia deschisă. Depinde doar de noi

Florin Cîţu a declarat în cadrul unei conferinţe de presă de la Craiova că pentru a menţine economia deschisă este important ca românii să respecte regulile impuse de autorităţi.

Florin Cîţu: Investim, producem, ca sa putem plati pentru sanatate

Citeşte şi Florin Cîţu, despre lipsa locurilor libere pentru vaccinare: „Sunt locuri şi la Bucureşti, şi la Timişoara. Poate oamenii încă nu ştiu să folosească bine platforma” VIDEO

„Acum un an de zile intram în stare de urgenţă. Provocarea pentru orice demnitar este să ai o economie deschisă şi sa tinem oamenii sanatosi. Investim, producem, ca sa putem plati pentru sanatate. Este foarte important sa respectam toate regulile. Trebuie sa patram regulile de distantare. Depinde doar de noi să păstrăm economia deschisă.

Astazi vedem ca evolutia merge in directia in care trebuie sa introducem noi restrictii”, a spus premierul.

Acesta a mai precizat că obiectivul autorităţilor este ca până la sfârşitul lunii septembrie aproximativ 70 la sută din populaţia României să fie vaccinată împotriva coronavirusului.

„Campania de vaccinare merge bine. Obiectivul ramane in continuare ca pana la sfarsitul lunii septembrie să vaccinam 10,4 milioane de romani, adica 70 la suta din populatie Romaniei. Sunt semne ca s-ar putea intampla mai devreme”, a mai precizat Cîţu.

Referitor la numărul paturilor de la ATI, primul ministru a precizat că a cerut  suplimentarea de urgenţă a acestora.

„Anumiţi manageri au decis sa reduca numarul de paturi de la ATI. Am cerut urgent sa crească numărul la 1.600, cel putin, ca sa ne asiguram ca nu vom avea probleme. Resurse nu lipsesc. Încă gestionăm o situaţie complicată. Ministerul Sănătății să vină cu soluții, să crească numărul la 1.600. Ieri, știu că au avut o întâlnire. N-am avut o discuție cu ministrul Sănătății pe această temă, dar am cerut inspecției să meargă în fiecare spital și să vadă situație reală

Suntem deja in valul 3, fac apel la toti medicii sa fie atenti, sa-şi aducă aminte ca am trecut impreuna printr-o situatie mult mai dificila şi că putem trece şi de data aceasta”, a mai spus premierul la Craiova.

Citeşte şi Florin Cîţu anunţă oficial startul etapei a III-a a vaccinării. „500.000 de persoane din rândul populaţiei generale sunt înscrise pe platformă”

Premierul l-a criticat pe ministrul Sănătăţii pentru neplata salariilor medicilor din centrele de vaccinare.

”Am cerut ieri dl. Gheorghiță o informare pe această temă, am trimis  notificare către Ministerul Sănătății, care a spus că se va face plata în următoarele zile. E adevărat, a întârziat nepermis de mult” a răspuns Florin Cîțu.

Florin Cîțu, despre introducerea pașapoartelor de vaccinare: Doar după ce vom da șansa tuturor să se vaccineze

Introducerea unor pașapoarte de vaccinare în acest moment ar însemna o discriminare pentru cei care vor să se vaccineze și nu pot, spune premierul Florin Cîțu: „Până în momentul în care vom da șansa tuturor să se vaccineze nu avem o discuție”.

„În ceea ce privește un pașaport de vaccinare, până când nu am dat șansa tuturor cetățeni români să se vaccineze nu văd sensul acestui pașaport. Ar însemna o discriminare pentru cei care vor să se vaccineze și nu pot. Deci până în momentul în care vom da șansa tuturor să se vaccineze nu avem o discuție”, spune Florin Cîțu.

El spune că persoanele care s-au vaccinat deja au primit certificate. „În România persoanele care se vaccinează primesc un certificat care are și un cod unic. Avem deja această dovadă”, precizează Cîțu.

Spania ar putea începe să folosească pașaportul de vaccinare din luna mai, declara ministrul spaniol al Turismului, Reyes Maroto.

 

 

 


loading...