Florin Filip, noul manager al Spitalului Judeţean Suceava, şi-a dat demisia în plină epidemie de coronavirus

Florin Filip, noul manager al Spitalului Judeţean Suceava, şi-a trimis demisia miercuri după amiază preşedintelui CJ Suceava, la o săptămână după ce a fost numit la conducerea unităţii medicale. De asemenea, directorul medical Doina Ganea Motan a demisionat, în condiţiile în care 200 de cadre medicale sunt infectate cu coronavirus. Informaţia a fost dezvăluită la România TV de jurnalistul Victor Ciutacu, în cadrul emisiunii "Punctul culminant".

RomaniaTV.net
01 apr. 2020, 19:06
Florin Filip, noul manager al Spitalului Judeţean Suceava, şi-a dat demisia în plină epidemie de coronavirus

Noul manager al Spitalului Județean Suceava, doctorul Florin Filip, și-a dat demisia din funcția de manager. Acesta a fost desemnat manager al spitalului miercurea trecută.Demisia acestuia va trebui să fie aprobată de Consiliul Județean Suceava. Joi, la conducerea spitalui sucevean va veni o echipă formată din trei medici militari.

Tot miercuri, și-a dat demisia din funcția de director medical al Spitalui Județean Suceava și Doina Ganea Motan. Aceasta a fost numită director medical săptămâna trecută, după ce Mircea Macovei a fost și el suspendat din funcție.

Informaţia a fost confirmată şi fortul premier Victor Ponta, care ştia despre decizia lui Florin Filip de azi după-amiază. Jurnalista România TV, Andreea Creţulescu, a afirmat că trei medici militari vor fi detaşaţi la Spitalul Judeţean Suceava pentru a conduce unitatea medicală, unde peste 170 de medici şi pacienţi au fost contaminaţi cu noul coronavirus.

Directorul de îngrijiri medicale Mihaela Hreceniuc nu şi-a dat demisia, dar se află în izolare la domiciliu din cauza noului coronavirus.

Dr. Florin Filip a fost numit manager interimar al Spitalului Judeţean Suceava pe 25 martie, după ce managerul Spitalului Județean Suceava, Vasile Rîmbu, a fost suspendat din funcție.

Medicul Florin Filip a fost cel care a raportat că există mai multe decese din cauza noului coronavirus la Spitalul Judeţean Suceava decât figurau în raportările oficiale.

Nereguli la Spitalul Judeţean Suceava. Nu toate persoanele decedate de coronavirus sunt declarate de autorităţi

Luni, 30 martie, Ministerul Sănătății a făcut publice șapte decese avute loc la Spitalul Județean Suceava, din data de 23 martie 2020 și până în prezent. În ultima săptămână au fost raportate doar cinci persoane care au murit din cauza coronavirusului.

Managerul interimar al Spitalului Județean Suceava, Doctorul Florin Filip, a declarat că în ultima săptămână au murit 20 de persoane infectate cu Covid – 19, însă nu știe exact de ce aceștia nu apar pe listele oficiale care ar fi trebuit să ajungă în posesia celor de la DSP Suceava.

Suceava, un oraş aproape pustiu după instalarea carantinei pentru coronavirus. Imagini filmate cu drona

Medicii sunt îngrijoraţi întrucât ar putea rămâne fără ehipamentele de protecţie de pe secţii. În depozitele spitalului există astfel de materiale, însă nu există o organizare pentru ca acestea să fie distribuite medicilor şi asistentelor implicate în lupta împotriva noului coronavirus.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că 200 de cadre medicale din Suceava au fost infectate cu coronavirus. Este vorba despre 45 de medici, 77 asistenţi medicali, 24 infirmiere, 10 îngrijitoare şi personal auxiliar 44, conform News.ro.

În 25 martie, Nelu Tătaru, care era secretar de stat în MInisterul Sănătăţii, a propus suspendarea contractului pentru managerul Spitalului Judeţean Suceava, Vasile Râmbu, iar şeful CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a fost de acord.

La momentul acela, 80 de cadre medicale erau confirmate cu coronavirus.

Şase noi decese de COVID-19 în România. Bilanţul total: 92 morţi