Florin Georgescu, propunere SURPRIZĂ pentru funcţia de premier. Cine se mai află pe lista lui Victor Ponta

Florin Georgescu, fost ministru de Finanţe în Guvernul Ponta I, este una dintre propunerile lui Victor Ponta pentru a-l înlocui în funcţia de premier, dacă va fi ales preşedinte aş României, informează România TV. Celelalte două nume de pe lista prezentată colegilor din PSD de Victor Ponta sunt Călin Popescu Tăriceanu şi George Maior.

04 nov. 2014, 14:17
Florin Georgescu, propunere SURPRIZĂ pentru funcţia de premier. Cine se mai află pe lista lui Victor Ponta

Florin Georgescu, George Maior şi Călin Popescu Tăriceanu sunt variantele pentru funcţia de premier, dacă Victor Ponta va deveni preşedintele României, susţin surse apropiate preşedintelui PSD, citate de România TV.

Victor Ponta a refuzat să confirme lista posibililor premieri înainte de a prezenta propunerile sale coaliţiei formate din PSD, UNPR, PC şi PLR, marţi după-amiază: „Pentru această funcţie este nevoie de susţinerea coaliţiei şi această coaliţie va fi formată până în 2016 de PSD, UNPR, PC şi Partidul Liberal (PLR). Eu nu pot să vă anunţ ceva decât după ce vorbesc cu cei din coaliţia de guvernare”.

Florin Georgescu este economist şi om politic, care a îndeplinit funcţiile de deputat şi ministru de Finanţelor (1992-1996). În perioada 7 mai – 21 decembrie 2012 a fost ministrul de Finanţe în Guvernul Ponta 1.

În prezent, Georgescu este viceguvernator al BNR.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Cum au împărţit Ponta şi Iohannis România. ANALIZA primului tur

George Maior este un diplomat și om politic român, fost membru al Partidului Social Democrat, care îndeplinește în prezent funcția de director al SRI (din octombrie 2006), profesor universitar, titular al cursului masteral Politica Externă și de Securitate Comună la Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană din universitatea de stat SNSPA.

Călin Popescu-Tăriceanu a fost prim-ministru al României între 28 decembrie 2004 și 22 decembrie 2008 şi a ocupat funcţia de președinte al Partidului Național Liberal din 2005 până în 2009. El a ocupat locul trei în turul I al alegerilor prezidenţiale din 2 noiembrie 2014.