Florin Hozoc, expert în sănătate, avertisment privind TIR-urile ATI: În acest spațiu se poate produce o tulpină nouă. Acei pacienţi nu au nicio şansă

Florin Hozoc, expert în sănătate, avertizează că în TIR-urile ATI se poate produce oricând o tulpină nouă a virusului, precizând că spaţiul din TIR este prost ventilat.

14 apr. 2021, 10:24
Florin Hozoc, expert în sănătate, avertisment privind TIR-urile ATI: În acest spațiu se poate produce o tulpină nouă. Acei pacienţi nu au nicio şansă
Florin Hozoc, expert în sănătate, avertisment privind TIR-urile ATI: În acest spațiu se poate produce o tulpină nouă. Acei pacienţi nu au nicio şansă

Florin Hozoc, avertisment privind TIR-urile ATI. Expertul în sănătate publică trage un semnal de alarmă şi spune că în TIR-urile ATI se pot produce tulpini noi ale virusului, precizând că  pacienţii care ajung acolo nu au nicio şansă să scape neinfectaţi.

Florin Hozoc, despre TIR-urile ATI: Ne-am obişnuit să lucrăm cu improvizaţii

Citeşte şi Alexandru Rafila, sceptic privind folosirea TIR-urilor ca unităţi mobile. „Sunt soluţii temporare. Riscul pentru pacienţi va creşte”

„Ne-am obișnuit să lucrăm cu improvizații. Aceste unități mobile au fost folosite ca niște spitale pe roți. Cea mai parte dintre ele se defectează. Încearcă să arate că ei produc locuri la ATI , dar nu se produc așa de ușor. Avem niște oameni care au murit, pentru ca cineva a vrut să raporteze cu mândrie că a făcut locuri la ATI.

În acest TIR unde nu poți să faci ventilație, poți să ai persoane care au tulpini diferite de virus, încât în acest spațiu se poate produce o tulpina nouă. Dacă unul dintre ei vine cu o infecție bacteriană, spațiul din acel TIR este prost ventilat. Toti acei pacienți nu au nicio șansă să scape neinfectați.

Este și mai mare dovadă de lipsă de competență și empatie. Atunci când bagi 8 pacienți într-un tir asta înseamnă a că nu-ți pasă , optează să raportezi paturi la hectar. Indiferent dacă s-ar fi opus managerul acelui spital , nu l-am văzut nici pe Arafat care să spună avem 160 de pacienți este nevoie de spitalul vostru, nu. Au trimis un birocrat de la DSP care să impună această evacuare. Spitalele din București sunt pline. Sunt blocate unitățile de primiri urgențe”, a explicat expertul în sănătate, potrivit AlephNews.

Citeşte şi Sora unei femei moarte în TIR-ul ATI de la Victor Babeş: Arafat a omorât pe toată lumea! Să-i fie ruşine şi să plece din funcţia pe care o are

Reamintim că trei pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 au murit luni seara după o defecţiune la TIR-ul ATI – unitatea mobilă de Terapie Intensivă – de la Institutul „Victor Babeş” din Bucureşti, care a dus la oprirea alimentării cu oxigen a pacienţilor.

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat că, luni, în jurul orei 16,25, a existat o creştere bruscă, de peste 6 bari, a presiunii oxigenului în Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul „Victor Babeş”.

„Altfel, presiunea distruge tot mecanismul ventilatorului. Asta se pare că s-a întâmplat, cu toate ventilatoarele din TIR, care s-au oprit împreună şi au creat situaţia de urgenţă din interiorul terapiei intensive mobile. Colegii de acolo au lucrat imediat ca să remedieze situaţia şi să încerce, bineînţeles, să ventileze bolnavii, ca să preia bolnavii pe balon, nu erau toţi intubaţi care erau în TIR”, a precizat Raed Arafat.