Florin Iordache: Activitatea Comisiei speciale pe legile Justiţiei şi-a prelungit activitatea cu trei luni

Florin Iordache, preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justiţiei, a respins vineri declaraţiile liderului liberal Raluca Turcan potrivit cărora s-ar desfiinţa această comisie şi a precizat că activitatea ei a fost prelungită cu trei luni.

RomaniaTV.net
14 dec. 2018, 15:13
Florin Iordache: Activitatea Comisiei speciale pe legile Justiţiei şi-a prelungit activitatea cu trei luni

„Vă spun că este totală dezinformare. Încă o dată, colega din Opoziţie e o doamnă blondă pe aici care vorbeşte mult şi nu ştie despre ce vorbeşte. (…) Eu vă spun aşa: comisia tocmai şi-a prelungit activitatea cu încă trei luni de zile. Asta nu înseamnă că, dacă se va da o OUG care vizează articole din Codul penal, din Codul de procedură penală, comisia nu va lucra. Ordonanţa este cu treaba ei, îşi urmează parcursul cu venirea în Parlament şi discutarea. Comisia specială are în lucru cel puţin Codul penal şi Codul de procedură penală, Legea executării pedepselor. Aşteptăm şi noi săptămâna viitoare pe Codul penal să se pronunţe Curtea şi să avem motivarea şi abia apoi să ne putem apuca de lucru. Sper că cei care fac astfel de afirmaţii să aibă o minimă decenţă să urmărească ce se desfăşoară în Parlament. Noi ne-am prelungit activitatea cu încă trei luni de zile. Când să o desfiinţăm?”, a afirmat Florin Iordache, potrivit Agerpres.

Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, a susţinut, într-un comunicat de presă, că reprezentanţii PSD – ALDE au început demersurile pentru desfiinţarea Comisiei parlamentare speciale condusă de Florin Iordache.

„Însă nu fac acest lucru pentru a se conforma solicitărilor repetate ale autorităţilor europene referitoare la domeniul Justiţiei şi la cel al legislaţiei penale. PSD şi ALDE pregătesc terenul juridic pentru emiterea ordonanţei de urgenţă pentru modificarea Codului penal, respectiv pentru adoptarea amnistiei şi graţierii”, a afirmat Turcan.