Florin Iordache, acuzat că a recidivat cu un gest obscen în şedinţa conducerii Camerei Deputaţilor

Vicepreşedintele PSD al Camerei Deputaților Florin Iordache ar fi recidiviat în ședința de luni a Biroului permanent al acestui for, unde a făcut un nou gest obscen adresat de data aceasta deputatului PNL Raluca Turcan. Incidentul a fost relatat, pe Facebook, de deputatul USR Iulian Bulai. 

RomaniaTV.net
19 nov. 2018, 14:34
Florin Iordache, acuzat că a recidivat cu un gest obscen în şedinţa conducerii Camerei Deputaţilor

Deputatul USR Iulian Bulai susţine că, în şedinţa Biroului permanent al Camerei, social-democratul Florin Iordache a făcut un nou gest obscen, de această dată la adresa liderului deputaţilor PNL, Raluca Turcan.

„Obscenitate, numele tău e Florin Iordache! La atât se reduce comunicarea deputatului PSD: la semne obscene. Astăzi, în Biroul Permanent, a fost rândul Ralucăi Turcan să i se arate m***. De către deputatul Iordache. În timp ce acesta mânca. Unei femei. În forul de conducere al celei mai importante instituții a statului român. Cum mai putem tolera așa ceva?”, a relatat deputatul Iulian Bulai, pe Facebook.

Ulterior, deputatul USR a declarat, citat de Agerpres, că gestul a fost făcut intenţionat. „Nu este interpretabil. A fost făcut cu intenţie acest lucru, l-am văzut şi în lumina acestui gest este foarte relevantă solicitarea noastră, de la USR, de a transparentiza aceste şedinţe de Birou permanent”, a arătat Iulian Bulai.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că Biroul Executiv al partidului a decis ca liberalii să ceară în Biroul permanent al Camerei Deputaţilor sancţionarea deputatului PSD Florin Iordache cu tăierea indemnizaţiei pentru gesturile obscene din Parlament.

„Vom iniţia propunerea de sancţionare a lui Iordache pentru comportamentul bădărănesc, pentru utilizarea de gesturi obscene în plenul Parlamentului şi în general pentru atitudinea grobiană care este contrară civilizaţiei şi bunului simţ pe care o manifestă de ceva vreme în activitatea sa politică. Vom solicita în primul rând demisia din funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, pe lângă asta vom solicita sancţionarea sa, în conformitate cu prevederile Regulamentului, probabil vom solicita să rămână fără indemnizaţie o lungă perioadă de timp, pentru că asta este cea mai bună pedeapsă pentru oameni de genul Iordache”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

El a criticat şi un gest asemănător al deputatului USR Cristian Ghinea, însă a afirmat că este cam târziu să se ceară sancţionarea acestuia.

Miercurea trecută, deputatul PSD Florin Iordache a făcut un gest obscen către parlamentarii de la USR în plenul forului legislativ. Ulterior, el a declarat că nu a avut un comportament inadecvat în plen. „Vi s-a părut. Eram cu mâinile ridicate, care e problema?”, a afirmat Iordache.

La insistenţele jurnaliştilor, care au dorit să-i prezinte imagini cu momentul despre care a fost întrebat, deputatul a replicat uşor iritat: „V-am răspuns, e un gest normal, am încheiat subiectul”.