Florin Iordache anunţă ce va face PSD după refuzul lui Klaus Iohannis. Codrin Ştefănescu: „Se crede vătaf pe moşie”

Deputatul PSD Florin Iordache afirmă că, în urma refuzului preşedintelui Iohannis de a accepta miniştrii propuşi de PSD, cea mai rapidă variantă ar fi restructurarea, cu vot în Parlament, soluţie care l-ar pune pe preşedinte în faţa faptului împlinit.

RomaniaTV.net
23 apr. 2019, 14:17
Florin Iordache anunţă ce va face PSD după refuzul lui Klaus Iohannis. Codrin Ştefănescu: „Se crede vătaf pe moşie”

Prima reacţie din PSD după refuzul lui Iohannis vine de la Florin Iordache.

„Nu ştiu acum, dar mi se pare totuşi un abuz, atât timp cât premierul Viorica Dăncilă a prezentat nişte demisii ale colegilor mei din Guvern, preşedintele, potrivit ultimei decizii, trebuie să ia act de acele demisii, dar, totuşi, pentru preşedintele nostru, care sper că va fi ales un alt preşedinte în noiembrie, ‘de îndată’, aşa cum spune ultima decizie a Curţii, ‘de îndată’ însemna de joi, de când i-a trimis doamna Dăncilă. Dar totuşi, până la Sibiu e drum lung, a avut timp de gândire şi asta este”, a afirmat Florin Iordache, întrebat cum va proceda PSD în faţa refuzului preşedintelui de a-i numi pe cei trei miniştri.

„Inteleg ca s-a modificat cumva Constitutia si exista un drept de veto al presedintelui. In primul rand trebuia sa ia act de demisii si in al doilea rand trebuia sa hotarasca pe conditii de legalitate. Cred ca decizia partidului o vom hotari impreuna si cu colegii de coalitie. Cred ca cea mai rapida solutie in acest moment este solutia restructurarii. In acest fel vom demonstra presedintelui ca avem o majoritate consolidata. Pentru restructurare ne trebuie 233 de voturi. Coalitia are peste 240 de voturi. Presedintele nu va putea decat sa ia act”, a declarat Florin Iordache.

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, în urma deciziei președintelui Klaus Iohannis de a nu accepta remanierea celor trei ministere, propusă de PSD, că șeful statului „se crede vătaf peste moșie” și că PSD va avea o replică „în cel mai scurt timp”.

„Ceea ce face Klaus Iohannis în acest timp este halucinant. Se crede vătaf peste moșie, că poate decide de unul singur sau cu camarila sa toate ideile care îi trec prin cap. Propunerile au fost sprijinite de majoritatea parlamentară, aleasă democratic. Aceste propuneri sunt legale, constituționale, democratice. Ce face n-are legătură cu democrația, cu realitatea. PSD va avea o replică în cel mai scurt timp”, a afirmat Codrin Ștefănescu.