Florin Iordache: Dacă am dezincrimina noi abuzul în serviciu prin OUG, ce credeţi că ar fi? Ar fi foarte bine

Publicat: Vineri, 14 Decembrie 2018 15:57 // Actualizat: Vineri, 14 Decembrie 2018 17:05 // Sursa: romaniatv.net

Florin Iordache, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, afirmă că ar trebui să fie adoptată cât mai curând o ordonanţă pentru modificarea codurilor penale pentru a se elimina practica neunitară. ”Dacă am dezincrimina noi abuzul în serviciu prin OUG, ce credeţi că ar fi?”, a spus Iordache, adăugând că această infracţiune a ”creat o prea mare pasiune”.

”Eu cred că, cu se va da mai repede o astfel de OUG, cu atât se va elimina haosul din instanţe. (...) Sunt oameni pe care o instanţă îi condamnă pe aceeaşi faptă o altă instaţă îi achită. Pentru a elimina această practică neunitară cred că este cu cât mai repede, cu atât mai bine”, a spus, vineri, Florin Iordache, întrebat fiind despre ordonanţa privind modificarea codurilor penale pe care o pregăteşte Guvernul.

Iordache a afirmat că abuzul în serviciu ”a creat o prea mare pasiune”. 

”Abuzul în serviciu a creat o prea mare pasiune. Dar, dacă am dezincrimina noi abuzul în serviciu prin OUG, ce credeţi că ar fi? Ar fi foarte bine. Ar fi şi o soluţie dezincriminarea pentru că abuzul în serviciu eu cred că a creat prea multă pasiune şi prea multă dispută. Să vedem motivarea CCR de miercuri şi, din câte ştiu eu, dă posibilitatea legiuitorilor să elimine această infracţiune”, a mai spus Iordache.

Florin Iordache consideră că ar trebui un moment zero în care să se discute despre amnistie şi graţiere, subliniind că a fost promotorul unei astfel de legi în Parlament.

Întrebat dacă la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD de duminică, unde a fost invitat şi ministrul Justiţiei, se va discuta despre o ordonanţă pe amnistie şi graţiere, Iordache a spus: "După CEx vom vedea dacă se discută sau nu. Eu vă spun după CEx. Nu ştiu acum ce se va discuta. În acest moment sunt mai multe proiecte. Eu nu am văzut în CEx în acest moment discuţia despre o ordonanţă pe amnistie şi graţiere. (...) Fără îndoială, în CEx se poate discuta orice fel de problemă, fie că discutăm de legea pensiilor, fie că discutăm de o astfel de ordonanţă".

El a spus că a fost promotorul unei legi care vizează amnistia şi graţierea.

"Aşa cum ştiţi, eu am fost promotorul unei legi care vizează amnistia şi graţierea. Este o lege care stă de doi ani în Parlament. Eu personal am spus că ar trebui un moment zero în care să se discute despre amnistie şi graţiere. (...) Fără îndoială, la anumite legi importante, cum este şi aceasta, trebuie şi o decizie politică. Nu ştiu dacă se va lua în acest CEx", a spus Iordache.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că în Comitetul Executiv Naţional al PSD s-a decis cu unanimitate de voturi emiterea unor Ordonanţe de Urgenţă pentru Codurile penale.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 dec 09:49
Răspunde | Votează email 0 email
oamenicasobolani
Un deșt nu îi ajunse așa că-și băgă două zisu-altă întrebare în lumea lui "cea nouă"
Și pentru cufurit își mai scărpină-n ouă făcându-se că plouă la împărțitul României-n două
Cu: "Ce ne pasă nouă?".
1
EUR
4.8743
RON
31 Oct
noapte 6 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H