Florin Iordache: "Iohannis va fi obligat să promulge, nu modificăm nimic. Majorările nu sunt aplicabile"

Publicat: Miercuri, 06 Martie 2019 14:35 // Actualizat: Miercuri, 06 Martie 2019 16:08 // Sursa: romaniatv.net

Deputatul PSD Florin Iordache a anunțat miercuri, la Parlament, că nu vor modifica Legea bugetului pe 2019 în Parlament. Anunțul vine la scurt timp după ce Klaus Iohannis a anunțat, după ce Curtea Constituțională a decis că Legea Bugetului de stat pe 2019 este constituțională, că va retrimite proiectul în Parlament.

UPDATE. Creşterile "semnificative" de alocaţii şi pensii nu pot fi aplicate atâta timp cât nu există un buget aprobat, a declarat, miercuri, social-democratul Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

"Consecinţele practice sunt că nu se adoptă bugetul şi cu fiecare zi de întârziere autorităţile locale sunt obligate să se încadreze în acel 8% din anul trecut. Creşterile semnificative, de la alocaţii până la pensii, atâta timp cât nu avem un buget, nu pot fi aplicate. În fiecare zi de întârziere cei care nu primesc fie alocaţii, fie pensii, fie salarii, să se uite spre Cotroceni şi spre preşedintele Iohannis", a afirmat Iordache, la Parlament, chestionat în legătură cu consecinţele practice ale retrimiterii bugetului în Parlament.

Întrebat dacă vor fi probleme cu plata pensiilor şi a salariilor, el a răspuns: "Nu, eu discutam de creşteri. Sunt anumite creşteri prevăzute în buget şi toate aceste creşteri, fie că discutăm de autorităţi, fie de alocaţii, sunt cuprinse în capitol distinct în buget şi atâta timp cât nu avem un buget promulgat toate aceste creşteri pe care noi le-am anunţat nu pot fi aplicabile".

"Nu. Nici nu era foarte bine pregătit președintele. Căuta tot felul de scuze, că de fapt nu dorește să promulge bugetul. Dar tocmai ca să arătăm forța și capacitatea majorității în cel mai scurt timp vom face ședințe reunite și la comisiile de buget, apoi un vot în camerele reunite. Așa cum știți, constituțional, poate află și dumnealui, a doua oară este obligat să-l promulge”, a spus Iordache, la Parlament.

Preşedintele Klaus Iohannis a atacat, miercuri, PSD, precizând că, dincolo de aspectele de constituţionalitate, bugetul rămâne bazat pe cifre false, pe bani pe care Guvernul în realitate nu-i are, este croit greşit, împotriva tuturor obiectivelor majore ale românilor. Pe scurt, rămâne bugetul ruşinii naţionale, a spus Iohannis. El a subliniat că, dacă PSD nu e în stare să guverneze, să plece. Preşedintele a anunţat că retrimite legea bugetului la Parlament, pentru corecturi.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
buget 2019 CCR Florin Iordache Klaus Iohannis PSD
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
06 mar 16:06
Răspunde | Votează email 0 email
Gogu
Dupa evolutiile actuale in politica europeana/mondiala, dupa influentele nocive, oculte ale unor Papusari mondiali/europeni, se intrevede o actiune de raspuns a societatii. Unii inteleg acest lucru, altii nu indeajuns, dar daca Europarlamentarele ne prind cu pieptul gol, adica tot Papusarii (Globalizarii) vor conduce, reactia de aparare amintita se va constitui in infiintarea/regruparea in Europa de Est (cea experimentata, in mod special) in forte asa-zis nationaliste. Nici nu mai conteaza cum va califica Propaganda aceasta reasezare. Va conta doar Timpul in care se va recurge la solutia aceasta. Alte solutii nu prea mai sunt, deoarece, PPE mai dinainte, S&D si ALDE mai curand, au fost capusate de Papusari prin interfata lor ("Soros'). Cum la noi o varianta viabila (Pro R) s-a tranformat intr-o grupare a Sufrageristilor si MMM gr. 33, nu ramane decat varianta acelui Bloc National care sa cuprinda doar oameni care vor sa faca ceva pentru Romania, intr-o Europa a natiunilor, nu a experimentelor.
1
EUR
4.8396
RON
25 May
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H