Florin Iordache: Orice decizie de modificare a codurilor penale trebuie luată în concordanţă cu Guvernul

Preşedintele comisiei speciale parlamentare pe domeniul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat, marţi, că nicio decizie de modificare a codurilor penale pentru transpunerea Directivei europene privind prezumţia de nevinovăţie nu va fi luată fără punctul de vedere al Ministerului Justiţiei, adăugând că acest lucru este "de bun simţ", potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
19 dec. 2017, 13:46
Florin Iordache: Orice decizie de modificare a codurilor penale trebuie luată în concordanţă cu Guvernul

„Nu vom face şi nu vom discuta nimic din amendamentele care se propun (…) până când reprezentantul Guvernului nu îşi asumă. Vă spun, sub sancţiunea suspendării şedinţei, că niciunul dintre amendamentele pe care le vom lua în dezbatere mâine nu se vor face… De aceea, am cerut un punct de vedere de la DIICOT, Parchetul General, asociaţiile interesate. Repet, punctul de vedere al PSD şi al UDMR: nu vom lua în dezbatere niciun amendament până când ministrul sau secretarul de stat care participă la dezbateri nu are mandat. Mi se pare o chestiune de bun simţ, mi se pare că discutăm nişte lucruri foarte importante şi nu este normal să aruncăm pe Parlament. Este normal ca dezbaterea să fie în Parlament, votul va fi al Parlamentului, dar un punct de vedere de susţinere, de modificare, de respingere trebuie să se ia în concordanţă şi cu punctul de vedere al Guvernului”, a anunţat Iordache, în şedinţa comisiei.

Comisia specială condusă de Florin Iordache a început marţi dezbaterea pe tema modificărilor codurilor penale în vederea transpunerii Directivei europene privind prezumţia de nevinovăţie. Dezbaterile vor continua miercuri.