Florin Iordache, Preşedintele Consiliului Legislativ, are salariu de ministru, secretară şi diurne

Fost ministru al Justiţiei, promotorul Ordonanţei 13, Florin Iordache nu a mai fost pus pe listele pentru alegerile parlamentare din decembrie 2020, dar a fost votat de fostul Parlament la şefia Consiliului Legislativ, fiind practic asimilat funcţiei de ministru şi plătit ca atare.

30 mart. 2021, 09:14
Florin Iordache, Preşedintele Consiliului Legislativ, are salariu de ministru, secretară şi diurne

Florin Iordache a primit un post chiar mai bun decât cel de parlamentar, pentru că beneficiile pe care le are ca șef al Consiliului Legislativ sunt similare cu ale unui ministru din cabinetul Cîțu.

Potrivit legii de funcționare, „Functia de presedinte al Consiliului Legislativ este asimilata celei de ministru, iar functia de presedinte de sectie, celei de secretar de stat.”, scrie Newsweek.

Suma de bani pe care o câștigă Iordache este similară cu cea a membrilor guvernului. Potrivit documentelor, Florin Iordache câștigă, lunar, exact cât ministrul Muncii – 21.840 de lei.

Florin Iordache a fost ales de Parlament, în octombrie, noul președinte al Consiliului Legislativ, deși experiența sa juridică a fost dobândită după 40 de ani, când a devenit și deputat. Iordache este inginer mecanic de meserie.

Florin Iordache a terminat 6 forme de învăţământ superior în 5 ani

În 2000 ajunge deputat după ce 4 ani a fost viceprimar al orașului Caracal. Ajuns în Parlamentul de la București, Iordache – la 40 de ani – se apucă de colecționat diplome:

2002: Univ. Craiova – Fac. de Drept – jurist

2004: Institutul Naţional de Administraţie – cursuri postuniversitare;

2004: Institutul Naţional de Administraţie – masterat

2006: Univ. „Nicolae Titulescu”, Bucureşti, masterat

2006: Colegiul Naţional de Apărare, cursuri postuniversitare;

2007: doctorat, „Relaţii economice internaţionale”

În cinci ani, Florin Iordache a făcut o facultate, 4 masterate sau cursuri postuniversitare și un doctorat la Chișinău.

Citeşte şi: Claudiu Târziu, ieşire furibundă în plenul Senatului: AUR este acuzat pe nedrept de antisemitism, rasism și xenofobie