Florin Manole intervine în scandalul dintre Florin Cîţu şi ministrul Finanţelor: „Domnul Cîţu a spus acelaşi lucru pe care l-a spus Adrian Câciu de patru ori, ultima dată în februarie 2021”

Preşedintele PSD Sector 1 Florin Manole a declarat joi că Florin Cîţu a spus de patru ori că România riscă să rămână fără bani de pensii şi salarii, în contextul în care preşedintele PSD l-a criticat dur pe ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, pentru aceeaşi declaraţie făcută de curând.

27 ian. 2022, 21:59
Florin Manole intervine în scandalul dintre Florin Cîţu şi ministrul Finanţelor: „Domnul Cîţu a spus acelaşi lucru pe care l-a spus Adrian Câciu de patru ori, ultima dată în februarie 2021”

Florin Manole susţine că în interiorul PSD s-a făcut o analiză, după criticile aduse de Florin Cîţu lui Adrian Câciu, colegii săi constatând astfel că preşedintele PNL a spus de patru ori, cât timp făcea parte din Guvern, acelaşi lucru pe care l-a afirmat ministrul Finanţelor.

”Florin Cîţu din ce editie? Pentru că, de exemplu în februarie 2021, avem o declaraţie similară, cu copy paste, dar similară, şi mai sunt şi altele. Am făcut şi noi o analiză la PSD, când a spus Florin Cîţu ce a spus Adrian Câciu. Şi sunt vreo 4 puncte. De patru ori, o dată în februarie 2021”, a spus Florin Manole la ProfitTV.

El a precizat că partidele nu ar trebui să se ascundă şi să discute aceste teme importante pentru români în afara spaţiului public.

”Ce să facem, să tragem draperiile şi discuţiile să fie doar între PNL, PSD şi UDMR?”, a afirmat el.

Manole a admis că aceste schimburi de replici pot să erodeze cooperarea dintre partide. ”Orice coaliţie se destramă, estimarea mea este că ţine până în 2024, şi nu am simţi în interiorul PSD că trebuie să se producă în ruptură pe termen mediu”, a spus social-democratul.

Citeşte şi: Dan Barna: „PNL a ajuns un satelit al PSD. Sunt mulţi liberali care nu sunt deloc fericiţi să spună saru mâna la PSD şi ar vrea să iasă din această căsătorie nefericită”

Florin Manole a ţinut să amintească declaraţiile lui Florin Cîţu din anii 2017 şi 2018.

”Ce auzeam noi în fiecare iunie şi noiembrie, în 2017, 2018 că nu mai sunt bani de pensii şi salarii în România. Florin Cîţu. Nimeni nu a spus atunci tu eşti iresponsabili, e ridicol, nu s-a întâmplat niciodată să nu mai fie bani de salarii şi pensii”, a spus Manole, arătând că ”sunt multe fumigene”.

”Dacă dăm la o parte această poleială, rămâne fondul discuţiilor. Dacă ne uităm pe temele mari, şi nu văd niciuna dintre opinii împotriva interesului publlic, sunt nişte discuţii, pe nişte teme de interes public tema cu FMI, împrumuturi,  este o temă legitimă. De ce să nu spui?”, a spus Florin Manole, despre discuţiile din ultima perioadă despre facturile la energie.

Citeşte şi: Ministrul Vîlceanu spune că există îngrijorări la Comisia Europeană pentru că România ar vrea renegocierea PNRR: „Nu o vom face niciodată. Înseamnă să iei totul de la zero. Adio granturi, adio tot”