Florin Melciu, consilier general al Capitalei, cere demisia conducerii ASPA după tragedia de la Lacul Morii

Florin Melciu, consilier general al Primăriei Municipiului Bucureşti, a cerut demisia conducerii ASPA, autoritatea însărcinată cu supravegherea şi protecţia animalelor, după tragedia de sâmbătă, 21 ianuarie 2023, când o femeie a murit după ce a fost muşcată de câinii în zona Lacul Morii.

21 ian. 2023, 22:29
Florin Melciu, consilier general al Capitalei, cere demisia conducerii ASPA după tragedia de la Lacul Morii
Florin Melciu, consilier general al Capitalei, cere demisia conduicerii ASPA după tragedia de la Lacul Morii

Florin Melciu, vice-preşedinte PNL Sector 4 şi președintele Comisiei de Transport și Mobilitate Urbană din cadrul PMB, susţine că ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor) nu şi-a îndeplinit atribuţiile, în ciuda bugetului considerabil de care dispune.

Citeşte şi: ŞOCANT O femeie a fost ucisă de câini în timp ce alerga pe malul Lacului Morii. Mai fusese atacată o dată în aceeaşi zonă

„În urma tragediei de astăzi, petrecută în zona Lacul Morii,  unde o femeie a fost ucisă de către câinii maidanezi, în calitate de consilier general al municipiului București doresc să fac câteva precizări:

În 2022, ASPA – Autoritatea pentru supravegherea și protecția animalelor a beneficiat de un buget mai mare decât tot bugetul alocat teatrelor din București, transformandu-se în tot acest timp într-un ONG profitabil care s-a îndepărtat de obiectul principal al activității – capturarea și sterilizarea câinilor fară adăpost. Autoritatea se află în subordinea Primăriei București, primăria sectorului 6 neavând nicio atribuție referitoare la animalele fără adăpost.

În cadrul CGMB, am votat de bună credință încheierea unui acord cadru având ca obiect achiziționarea serviciilor de consultanță și reprezentare juridică  în valoare de 70.000 lei, către cabinetul de avocatură, Lungu Ramona Mihaela, spun de buna credință pentru că ne-au fost prezentate fapte eronate privind litigii comerciale ale autorității, ASPA folosind defapt aceste resurse financiare pentru procedurile de disponibilizare ale angajaților, prin desfacerea contractului de muncă. La momentul actual, foștii angajați au intentat în instanță, proces împotriva ASPA, pentru disponibilizări ilegale.

Un alt fapt care trebuie menționat în această poveste, se referă la doamna Catalina Trănescu, director general adjunct cu atribuții de director general, aceasta fiind detașată în cadrul ASPA, de la firma care furniza hrana către autoritate – Alpra Contractor SRL, fiind astfel în conflict de interese”, a transmis Florin Melciu.

Citeşte şi: Cine era femeia ucisă de câini lângă Lacul Morii. Avea un copil şi făcea voluntariat. Reacţia Primăriei Sectorului 6

„În ultimul an, capturarea câinilor fară adăpost a scăzut la aproape jumătate față de media anilor trecuți. Consider că o astfel de tragedie nu ar fi trebuit să mai aibă loc vreodată în București, în 2023. Nicio faptă nu arm ai putea să o readucă la viață pe femeia care astăzi a fost ucisa într-un mod barbar.

Alături de colegii mei liberali din consiliul general al municipiului București cer demisia urgentă a conducerii ASPA, singura autoritate vinovată pentru pierderea unei vieți omenești”, a încheiat Florin Melciu.