Florin Piersic, declarații emoționante la 88 de ani: „Nu vreau să mă sfârșesc niciodată”

Florin Piersic, declarații emoționante la 88 de ani. La Gala Premiilor Literare Bookzone, care a avut loc la Palatul Parlamentului, într-un cadru de poveste, Florin Piersic a fost din nou personajul principal. Cel mai iubit actor al românilor a fost premiat pentru romanul său autobiografic „Viața ca o poveste”. Cea mai apreciată carte de memorii și biografii.

22 mart. 2024, 20:21
Florin Piersic, declarații emoționante la 88 de ani: „Nu vreau să mă sfârșesc niciodată”
Florin Piersic, declarații emoționante la 88 de ani

Florin Piersic, declarații emoționante la 88 de ani. Actorul a povestit că volumul său nu se încheie cu „sfârșit”. Motivul e unul tulburător: „Nu vreau să mă sfârșesc niciodată”. În plus, s-a gândit să se despartă de toți care-l iubesc cu o speranță… Vedeta a luat această hotărâre cu doar 24 de ore înainte ca romanul să intre în tipar. În ultimele patru pagini din roman, „Mărgelatu” a decis să spună două lucruri.

Citește și: Florin Piersic Jr., victima escrocilor pe internet. Mihai Bendeac a reacționat la necazul colegului de breaslă: „Cei 4500 de euro nu au ajuns la tine?!”

Florin Piersic, declarații emoționante la 88 de ani

Unul, că vreau să concluzionez tot, nu știu dacă sună bine, să adun tot ce am spus în carte în câteva rânduri care erau 3-4 pagini și să nu mai scriu „sfârșit”. Să scriu sfârșit fără sfârșit. Adică m-am gândit… de ce să scriu sfârșit? Că nu vreau să mă sfârșesc niciodată. E greu să vă exprim semnificația acestui ‘nu cuvânt’, acestei chestii – sfârșit. La mine e sfârșit fără sfârșit”, a spus maestrul pentru Gândul.ro.

Florin Piersic a mărturisit că inițial cartea a fost mult mai stufoasă, dar s-a gândit că nu citește nimeni un volum atât de gros, așa că s-a decis să îl scurteze. „(…) mie mi-a fost ușor să mă așez într-un balcon, la o masă, și să scriu și am spus: vreau să fie ca o poveste, de aceea i-am spus asa, «Viața e o poveste». Și atunci am spus să mă iau după versurile pe care le-a scris, pe care mi le-a scris într-o bucată, compozitorul pe care l-am adorat, Dan Iagnov. (…)  Și o melodie e ‘Viața este o poveste’. Și m-am inspirat”, susține marele actor.

Florin Piersic, după ce a aflat că George Burcea îl joacă pe Alexandru Ioan Cuza

Florin Piersic reacționează după ce a aflat că George Burcea îl joacă pe Alexandru Ioan Cuza și îl sfătuiește să citească multe lucruri despre acest persoanaj, dacă vrea să îi iasă foarte bine. Piersic îi transmite lui Burcea că se poate consulta oricând cu el, având în vedere că a studiat foarte bine rolul.

Despre rolul ăsta vreau să-ți spun ceva. Vreau să îți spun ceva sincer. Cel care m-a distribuit în acest rol, personajul ăsta, care este emblematic, Alexandru Ioan Cuza, a fost Adrian Petringenaru, regizorul. Nu mai este. În schimb, trăiește băiatul lui…

Dar am să îți spun de ce nu sunt eu foarte încântat. Există un singur motiv. Fără să fiu eu anunțat… Probabil eram eu foarte ocupat și multă lume credea că nu poate să pună mâna pe mine, ceea ce era o greșeală, e că în locul meu, în personaj, că atunci așa se făcea, se filma și după aceea venea vocea ta…

Tu vorbeai ce ai vorbit pe ecran… Ei au pus o altă voce. Au pus o voce care nu e a mea. Nu seamănă cu mine. Nu seamănă cu felul meu de a vorbi și de a pune punct sau virgulă.

Când am văzut, acum abia, de vreo lună am văzut filmul, care s-a dat la televizor, am fost indispus. Nu mi-am recunoscut vocea. Eram eu ca imagine, dar vocea nu era a mea. Era altă voce. De asta am fost indispus de chestia asta, știi?”, a mărturisit Florin Piersic.