Florin Piersic, glumeț chiar și pe patul de spital. Ce le-a spus medicilor care îl țin sub supraveghere

Florin Piersic e în continuare într-o stare delicată, dar e în afara oricărui pericol, după spusele directorului Institutului Matei Balș, unde e internat marele actor.

08 mai 2024, 23:24
Florin Piersic, glumeț chiar și pe patul de spital. Ce le-a spus medicilor care îl țin sub supraveghere

În ciuda stării sale de sănătate, Florin Piersic a găsit puterea să și glumească cu medicii din spital. Actorul le-a spus că el e dispus să lupte în continuare cu toate forțele, cu toate că simte că e ceva în neregulă cu organismul său. Singurul lucru apt care i-a rămas este memoria, le-a spus actorul, în spirit de glumă, medicilor care au grijă de el.

Florin Piersic este optimist și își menține simțul umorului. Potrivit medicilor, tratamentul pe care îl urmează pentru eliminarea bacteriei durează între 4 și 6 săptămâni.

Citește și Care e starea de sănătate a lui Florin Piersic. Directorul Institutului Matei Balș, noi detalii: „Nu îi pune viața în pericol”

Septicemia generată de o infecție a protezei genunchiului are nevoie de o abordare multidisciplinară, cardiologică, dar și de ortopedie, a transmis într-un comunicat Institutul Matei Balș.

„Florin Piersic să trăiască liniștit fără stimulator până scapă de infecție”

Medicul Horia Roșianu, de la Institutul Inimii din Cluj, care l-a tratat pe Florin Piersic, a spus că tratamentul septicemiei în acest caz este problematic, celebrul actor având proteza de genunchi și material protetic în inimă.

„Stimulatorul a fost implantat pentru că la momentul respectiv era necesar pentru inimă. Ce trebuie să știe oamenii e că stimulatoarele sunt pentru cei cărora inima le bate rar sau foarte rar. Pacienții care nu pot trăi fără stimulator cardiac, ei bine, tot cu stimulator se tratează, doar că se intervine când este nevoie. La maestrul Piersic, întregul proces este de o frecvență de 60. Poate linștit să trăiască, poate trăi fără stimulator 2-3 săptămâni, o lună, două luni, după ce se rezolvă, scapă de infecție, putem să ne gândim la un nou stimulator.

Asta a fost una dintre problemele care ne-a preocupat și pe noi. Sâmbătă, când am ajuns în țară și am vizitat pacientul, exact aceasta a fost poblema, care intervenție ar trebui făcută, care să fie prima. De pe sondele infectate, în momentul în care colonia de bacterii ajunge în plămâni, ne trezim cu alte probleme, nu prea era timp de asteptat, astfel pentru a slava inima am luat decizia de a scoate sondele, știind ca nu este dependent de ele, urmează o operație grea, eu nu sunt ortoped, pentru a-i stabiliza ritmul cardiac strict pe această perioadă, a operației.

Așa cum am spus și în conferința de presă, cunoscându-l mai bine pe Florin Piersic, este un organism foarte bun, este mai în formă decât a multor altora, inima lui este destul de robustă, parerea mea e ca inima rezistă și poate fi ajutat să treacă”, a declarat medicul Horia Roșianu pentru RomâniaTV.

Citește și De ce s-a certat Florin Piersic cu fiul său. Cei doi nu mai țin legătura de peste două decenii. Mesajul actorului după ce tatăl său a ajuns la spital