Care e starea de sănătate a lui Florin Piersic. Directorul Institutului Matei Balș, noi detalii: „Nu îi pune viața în pericol”

Florin Piersic a fost transportat cu avionul SMURD, marți seara, de la Cluj-Napoca la București, după operația suferită.

08 mai 2024, 19:40
Care e starea de sănătate a lui Florin Piersic. Directorul Institutului Matei Balș, noi detalii: „Nu îi pune viața în pericol”

Florin Piersic a fost operat în prima zi de Paște pentru a i se scoate stimulatorul cardiac, ca urmare a infecției ce s-a răspândit în tot corpul. Actorul a fost adus cu un avion SMURD la București, la Institutul Matei Balș din Capitală.

Adrian Marinescu, directorul Institutului Matei Balș din București, a vorbit despre starea de sănătate a actorului și a spus că nu există motive de îngrijorare.

Citește și Cât de mult i-a ajutat pe Oana Moșneagu și Vlad Gherman terapia de cuplu: „Nu știu dacă am mai fi ajuns să vorbim despre căsătorie”

„Dânsul nu numai că este stabil, nu aş spune că starea generală este foarte bună deoarece vorbim, până la urmă, de vârstă, de bolile cronice, dar, fără discuţie, nu este aşa cum s-a spus un risc vital, nu este o stare gravă care să îi pună viaţa în pericol în viitorul apropiat, motiv pentru care ceea ce facem noi încă de aseară, de când a ajuns la noi, este o evaluare care nu ţine doar de procesul infecţios. Aici discutăm tot practic: partea ortopedică, cardiologică, tot ce se întâmplă. (…) Nu discutăm despre o infecţie care să îi pună în acest moment viaţa în pericol. Cred că este partea cea mai importantă. Ce va fi în viitorul apropiat şi cum vom aborda lucrurile este o altă discuţie, dar nu se pune problema să fie o stare gravă care să îi pună viaţa în pericol”, a declarat Adrian Marinescu, directorul Institutului Matei Balș, pentru Antena 3 CNN.

Florin Piersic a avut probleme mari din cauza unei infecții la genunchi și a fost nevoie să fie internat în ultimele zile în două spitale din Cluj-Napoca. La sfârșitul lunii aprilie, a ajuns pe mâinile medicilor la Spitalul Militar din Cluj, dar mai apoi, a avut nevoie de ajutor specializat și din partea medicilor cardiologi, pentru a evita eventuale probleme la inimă cauzate de infecție.

Citește și Anca Pandrea a primit un semn de Paște de la Iurie Darie. „Am stat acasă cu el, am ciocnit câte un ou roșu și am vorbit”