Florin Piersic, în turneu prin spitalele din România. Joi, marele actor a fost dus la Foişor: „Starea generală este gravă” UPDATE

Florin Piersic s-a îmbolnăvit grav, iar medicii au dezvăluit că infecția generalizată a fost provocată de stafilococul auriu, bacterie rezistentă la multe antibiotice! Actorul se afla acum la Institutul Matei Balș din Capitală, este al treilea spital in care a ajuns in decurs de o săptămână. Iar doctorii se gândesc să îl trimită în al patrulea, unde sa fie din nou operat!
Filip Stan
09 mai 2024, 13:59
Florin Piersic, în turneu prin spitalele din România. Joi, marele actor a fost dus la Foişor:

UPDATE:  Actorul Florin Piersic a fost transferat joi, la Spitalul Foişor din Bucureşti, pentru o intervenţie ortopedică, absolut necesară pentru îndepărtarea sursei de infecţie. Intervenţia nu este lipsită de riscuri, având în vedere situaţia sa medicală.

„În cursul zilei de astăzi, 09.05.2024, domnul Florin Piersic a fost transferat la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular București. La momentul internării, pacientul, în vârstă de 88 ani, se prezintă cu o stare generală gravă în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi. Pacientul prezintă multiple patologii asociate, dintre care cea mai gravă este cea cardiacă.
Vom efectua investigații de laborator și imagistice în urma cărora vom stabili conduita terapeutică.
Vom reveni cu detalii atunci când vom avea mai multe informații”, a transmis Spitalul Foişor într-un comunicat.

UPDATE: Premierul Marcel Ciolacu a cerut să fie informat despre starea marelui actor, un simbol al României.

”Domnul Florin Piersic este stabil în acest moment, însă vorbim despre un pacient vulnerabil prin vârstă şi bolile asociate. Este vorba un proces infecţios extins, care are ca surse principale focarele de la nivelul cordului şi proteza de la genunchi.  Pacientul se află în evaluare şi supraveghere multidisciplinară (boli infecţioase  ortopedică, cardiologică) pentru cea mai bună abordare terapeutică”, anunţă reprezentanţii Institutului ”Matei Balş” din Capitală, unde actorul a fost transferat marţi seară, de la Institutul Inimii, din Cluj.

Florin Piersic va fi transferat joi la Spitalul Foişor pentru tratament ortopedic.
”Situaţia medicală a pacientului face ca intervenţia ortopedică, să nu fie lipsită de riscuri, dar ea este absolut necesară pentru îndepărtarea sursei de infecţie. După intervenţia ortopedică  pacientul va continua tratamentul procesului infecţios”, a comunicat Institutul ”Matei Balş”.

Florin Piersic ar putea fi dus la o clinică privată pentru RMN, apoi transferat la secția de Ortopedie a Spitalului Foișor! Actorul a fost, recent, transferat la Institutul Matei Balș din Capitală, unde continuă tratamentul pentru o infecție, localizată inițial în zona genunchiului și care s-a răspândit la simulatorul cardiac. Potrivit surselor medicale, citate de România TV, actorul ar putea fi dus la o clinică privată pentru un RMN, apoi internat la Spitalul Foișor, la secție de ortopedie.

Actorul Florin Piersic, 88 de ani, se află, la acest moment, internat la Institutul Matei Balș din Capitală, unde continuă tratamentul cu antibiotice pentru infecția din organism. Piersic a fost, inițial, internat la Spitalul Militar din Cluj și diagnosticat cu o infecție în zona genunchiului, după ce i s-a făcut rău după un spectacol. Artistul a fost dus la Institutul Inimii, deoarece infecția se răspândise și la simulatorul cardiac.

Florin Piersic, în stare gravă. Medicii de la Institutul Inimii din Cluj: Are o infecție generalizată în organism, septicemie. Protezele de la genunchi mențin infecția
Florin Piersic a fost transportat la Institutul Matei Balș, în decursul zilei de ieri, și conform unor surse medicale, acesta ar putea fi dus la o clinică privată pentru un RMN, ca apoi să fie transferat la Secția de Ortopedie a Spitalului Foișor, unde medicii vor face un consult amănunțit.

Actorul Florin Piersic a transmis, prin intermediul unui reprezentant al Institului Matei Balș, că se află pe „mâini bune”.

”Maestrul Florin Piersic doreşte să transmită gânduri bune pentru toţi admiratorii dumnealui şi să îi asigure că «este pe mâini bune».Începând din momentul internării, 07 mai ora 22:30, domnul Florin Piersic se află într-o evaluare complexă legată de procesul infecţios, care presupune abordare multidisciplinară (ortopedică, cardiologică). Nu putem face afirmaţii privitoare le evoluţie, ţinând cont de vârstă şi de comorbidităţi”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Institutului ”Matei Balş” din Bucureşti.

Directorul medical al Institutului „Matei Balş”, Adrian Marinescu, a declarat, miercuri, că nu poate fi vorba, la acest moment, despre o infecție care să pună în pericol viața lui Florin Piersic.

Dânsul nu numai că este stabil, nu aş spune că starea generală este foarte bună deoarece vorbim, până la urmă, de vârstă, de bolile cronice, dar, fără discuţie, nu este aşa cum s-a spus un risc vital, nu este o stare gravă care să îi pună viaţa în pericol în viitorul apropiat, motiv pentru care ceea ce facem noi încă de aseară, de când a ajuns la noi, este o evaluare care nu ţine doar de procesul infecţios. Aici discutăm tot practic: partea ortopedică, cardiologică, tot ce se întâmplă. (…) Nu discutăm despre o infecţie care să îi pună în acest moment viaţa în pericol. Cred că este partea cea mai importantă. Ce va fi în viitorul apropiat şi cum vom aborda lucrurile este o altă discuţie, dar nu se pune problema să fie o stare gravă care să îi pună viaţa în pericol”, a afirmat medicul.

Medicul de la Matei Balș a precizat că, în ceea ce privește starea actorului, infecția ar fi cauzată de un stafilococ. Florin Crișan, managerul Institutului Inimii din Cluj-Napoca a declarat că actorul „suferă de septicemie, este o infecție generalizată în corp, care îi poate pune viața în pericol”.

Medicul Horia Roșianu de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca a declarat că actorul Florin Piersic a necesitat scoaterea simulatorului cardiac și a protezei pentru genunchi, deoarece în aceste zone s-au format bacterii.

Situaţia era a unui pacient cu septicemie, cu o infecţie generalizată în sânge, cu un tratament antibiotic complex, dar care avea două particularităţi, şi anume două zone protetice: proteză de genunchi şi material protetic în inimă, adică stimulatorul cardiac cu cele două sonde ale lui. Este un principiu cunoscut în medicină că materialele protetice nu se pot apăra, nu au o imunitate suficientă în faţa unei infecţii severe, altfel spus, în acele zone germenii bacterieni se colonizează şi se sustrag tratamentului antibiotic astfel încât un principiu general spune aşa că ar trebui extrase toate materialele protetice pentru a da posibilitatea tratamentului antibiotic să acţioneze împotriva germenilor care determină infecţia septicemică. Ar fi trebuit extrasă proteza de genunchi. Sigur, este o acţiune pe care nu ne-o putem noi asuma, nu aparţine specialităţii noastre, dar în acelaşi timp, din nefericire, cum sigur putea să fie de aşteptat, s-au infectat şi sondele stimulatorului cardiac, sonde care sunt direct în inimă”, a explicat miercuri dr. Horia Roşianu de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă.

Potrivit conf. dr. Adrian Molnar, directorul medical al Institutului Inimii din Cluj, actorul Florin Piersic ar fi putut contacta infecția de la o branulă.

Am fost contactat de managerul Spitalului Militar din Cluj, în urmă cu 7 zile, când mi s-a spus despre boala dânsului și despre faptul că infecția de la genunchi s-ar fi extins la nivelul inimii. Am fost rugați să îi facem o evaluare. Dânsul a ajuns la Spitalul Militar Cluj în urma unei infecții pe care a contactat-o de la, probabil, o perfuzie, o branulă care i-a fost pusă cu câteva zile înainte. Totul este probabil, pentru că nu se știe exact punctul de plecare. Maestrul a acuzat dureri la nivelul genunchiului, a făcut febră și a fost dus la Spitalul Militar (n.red. în 17 aprilie), unde i s-a făcut tratamentul necesar. Când a ajuns la noi în spital, în 29 aprilie, pentru a fi evaluat a fost văzut de ecografiști și s-a pus diagnostiocul prezenței unei infecții la nivelul sondelor de stimulare, implantate în inimă acum 15 ani. Nu s-a impus o intervenție chirurgicală imediată. Am evaluat situația și am considerat că după ce vom face o încărcare cu antibiotice potrivită urma să i se scoată și acele sonde din inimă”, a declarat miercuri directorul medical al Institutului Inimii din Cluj.

Victor Ciutacu, siderat de sistemul medical românesc: „Florin Piersic e plimbat ca ursul între spitale”
„Actorul a fost operat după ce i s-a făcut rău. În noaptea de vineri spre sâmbătă, ne-am întors în ţară ca familie, sâmbătă dimineaţa,

împreună cu domnul manager, împreună cu domnul doctor Ştef, şeful terapiei intensive, împreună cu un coleg ortoped de la Spitalul Militar şi cu alţi colegi din cardiologie, făcând o şedinţă de lucru multidisciplinară, i-am făcut o vizită amănunţită domnului Florin Piersic şi concluzia noastră a fost foarte clară trebuie îndepărtate focarele secundare de infecţie, proteza de genunchi şi / sau sondele şi stimulatorul cardiac. Ambele ar trebui îndepărtate ca să poţi rezolva problema infecţiei septicemice”, a mai explicat medicul. la finalul unui spectacol, iar medicii au constatat că avea o infecţie la un genunchi, infecţie care se pare că s-a extins.

Potrivit unor surse citate de România TV, Florin Piersic ar fi ajuns la spital cu septicemie, care ar fi fost produsă de la o branulă montată acasă. Potrivit acelorași surse, actorul ar fi stat cu branula timp de o săptămână, pentru a face niște perfuzii, deși un astfel de dispozitiv medical ar trebui scos după cel mult trei zile.

Astfel infecția s-ar fi răspândit atât la proteza de la genunchi, cât și la inimă. Acesta este unul dintre scenariile luate în considerare de medici.

Mai mult, potrivit Antena 3, mâine actorul ar urma să fie externat de la Institutul Matei Balș și mutat la o clinică privată din Capitală pentru un RMN, după care va fi dus la un alt spital de stat din București. Ar fi vorba despre Spitalul Foișor, unde ar urma să efectueze investigații suplimentare pentru problema de la genunchi.

Un medic din Cluj, unde actorul a fost internat inițial, a confirmat și el varianta infecției de la o branulă.  ”Este o situație destul de severă, pentru sănătatea lui, este gravă, da. Poate să îi pună viața în pericol? Da”, a răspuns Prof. dr. Adrian Molnar, directorul medical al Institutului Inimii Cluj-Napoca.

”Dânsul a ajuns la Spitalul Militar în urma unei infecții pe care a contractat-o de la o, probabil de la o perfuzie, de la o branulă pusă dânsului cu câteva zile înainte. Probabil, nu se știe exact punctul de plecare”, a mai spus Prof. dr. Adrian Molnar, directorul medical al Institutului Inimii Cluj-Napoca.

”Situația era a unui pacient cu septicemie, infecție generalizată în sânge. Medicul care a intervenit și i-a implantat acea proteză trebuia să facă o reevaluare. A fost decizia familiei”, a explicat apoi și Florin Crișan, managerul Institutului Inimii Cluj-Napoca.

Spynews
Star Matinal. Nick Rădoi, primele declarații după cele patru operații dificile suferite. Milionarul a revenit în România: "Au fost niște momente foarte grele..." / VIDEO
Bzi.ro
Prețuri halucinante la concertul Coldplay! Cât a plătit un bucureștean pentru două ape, două doze de Cola Zero și popcorn
Fanatik.ro
Insula din Mediterană unde româna este una dintre cele mai vorbite limbi. Este un paradis turistic pentru români și nu numai
Capital.ro
Doliu național. România a pierdut un MARE NUME: A plecat să slujească îngerii
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
De ce sunt SUA vulnerabile la atacuri din partea ISIS. Semnale de alarmă după o operațiune recentă
Spynews
Încă o vedetă a semnat cu Antena Stars! Este foarte talentată, are piese în trending, dar are și o viață controversată! De când o poți vedea pe tv și în ce fel de format
Spynews
Un tânăr în vârstă de 23 de ani a murit înecat în Lacul Snagov. Dragoș era tatăl unei fetițe de doar 2 anişori / FOTO
Evz.ro
Brioșe cu iaurt și zmeură. Un desert de vis
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
S-a 'combinat' în Nuba! N-a uitat mișcările senzuale de la 'Surprize, surprize' și a lovit în club
Playsport.ro
BREAKING NEWS: Echipa de start a României cu Ucraina
kanald.ro
Cât a costat rochia de nuntă a Anei-Maria Barnoschi? Aceasta nu s-a uitat la bani
Capital.ro
ILEGAL în Europa. Se închide tot, și în România. Decizie pentru cei care intră pe internet
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Accident rutier grav între Tariverde și Baia: Planul Roșu activat pentru autocar cu cetățeni ucraineni
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?