Florin Piersic l-a cunoscut pe Picasso. Celebrul pictor i-a transmis un mesaj ce avea să-l urmărească toată viaţa pe actor.

Florin Piersic l-a cunoscut pe Picasso. Celebrul pictor i-a transmis un mesaj ce avea să-l urmărească toată viaţa pe actor. Artistul spaniol a încetat din viață în anul 1973, fapt ce a dus la imposibilitatea întrevederii celor două somități.

02 mai 2023, 16:39
Florin Piersic l-a cunoscut pe Picasso. Celebrul pictor i-a transmis un mesaj ce avea să-l urmărească toată viaţa pe actor.
Florin Piersic l-a cunoscut pe Picasso

Florin Piersic l-a cunoscut pe Picasso. Actorul păstrează și azi, la loc de cinste, autograful de la pictor, pe care l-a întâlnit în tinerețea sa. ‘Florine, peste 20 de ani’, i-a scris Picasso lui Florin Piersic. Numai că, din nefericire, pictorul spaniol nu a mai trăit mult, însă pe actor întâlnirea l-a marcat pe viață.

Citeşte şi: Florin Piersic, mesaj trist de ziua onomastică. ”Le transmit toată iubirea mea și speranța că mai e puțin timp să mai pot să mai apar”

Florin Piersic l-a cunoscut pe Picasso

Cea mai minunată întâmplare a fost întâlnirea mea cu Picasso. A lui Florin ăsta, care acum are 87 de ani. Și i-am spus: ‘Spuneți-mi, scrieți-mi ceva! Și atunci mi-a desenat un cal cu coada în vânt, cu penița. Dar, știți cum? În trei minute. Și mi-a scris: ‘Florine’. Așa e la ei.

A scris ‘Florine, să ne vedem peste 20 de ani. Pablo Picasso’. Eu nu l-am mai prins pe el, pe Picasso după 20 de ani, pentru că el, între timp, a plecat într-o stea. Dar am asta, amintirea aceasta, de la el”, a spus actorul la Festivalul Cinemaiubit de la Brașov, potrivit Viva.ro.

Maya Ruiz-Picasso a murit la vârsta de 87 de ani

Maya Ruiz-Picasso, fiica cea mare a maestrului spaniol, sursă de inspiraţie pentru mai multe tablouri ale pictorului, a decedat marţi la vârsta de 87 de ani, a anunţat avocatul Richard Malka, citând un comunicat dat publicităţii de familie.

Maya Ruiz-Picasso a decedat împăcată în această dimineaţă înconjurată de familie, la vârsta de 87 de ani”, precizează comunicatul, fără a oferi alte detalii.

Născută pe 5 septembrie 1935, María de la Concepción, supranumită Maya, este prima fiică a lui Pablo Picasso şi a Mariei Thérese Walter, pe care pictorul a întâlnit-o în 1927. Naşterea ei va transforma viaţa artistului, decedat în 1973, şi care a fost tată a patru copii.

Maya Ruiz-Picasso este în prezent obiectul unei duble expoziţii la Muzeul Naţional Picasso din Paris, una dedicate relaţiei cu tatăl, iar cealaltă, donaţiilor pe care fiica artistului le-a făcut statului francez.

”Maya ŕ la poupée” (1938), ”Maya ŕ la poupée et au cheval” (1938), ”Maya au costume de marin” (1938), ”Maya au bateau” (1938) şi ”Maya au tablier” (1938) sunt o parte din portretele în culori vii care o înfăţişează pe micuţa Maya şi care sunt expuse în prezent la Paris.