Florin Piersic l-a depăşit pe Mircea Cărtărescu! Cartea „Viaţa este o poveste…” se bucură de un succes imens

"Viața este o poveste…", cartea de memorii lansată de Florin Piersic, se bucură de un imens succes la Târgul de Carte Gaudeamus din Capitală, marele actor depășindu-l pe scriitorul Mircea Cărtărescu la vânzări!

12 dec. 2022, 10:34
Florin Piersic l-a depăşit pe Mircea Cărtărescu! Cartea „Viaţa este o poveste…” se bucură de un succes imens
Florin Piersic l-a depăşit pe Mircea Cărtărescu! Cartea "Viaţa este o poveste..." se bucură de un succes imens

Florin Piersic l-a depăşit pe Mircea Cărtărescu! Cel mai îndrăgit actor român și-a lansat prima carte de memorii, care a avut un succes neaşteptat şi a doborât recordul de vânzări pentru Editura Gaudeamus la Târgul de Carte Gaudeamus din Capitală. Actorul ajuns la vârsta de 86 de ani a făcut dezvăluiri în premieră despre cariera sa în cele 250 de pagini ale cărţii „Viața este o poveste…”.

Citeşte şi: Cea mai tristă zi din viaţa lui Florin Piersic: „S-a repezit la sicriul în care era Lucica noastră”. Celebrul actor şi-a lansat cartea „Viaţa este o poveste”

Invitat la lansare, Dan Negru s-a declarat încântat de desfășurarea evenimentului. „Mă bucur că mai tânărul meu prieten Florin e și în biblioteci de azi, nu doar pe ecrane. Știu cât de mult s-a implicat în carte, vorbeam uneori noaptea târziu la telefon si îmi spunea ca stă si scrie până spre dimineața”, a declarat Dan Negru pentru Impact.

În carte, Florin Piersic a mărturisit, printre altele, că întotdeauna și-a dorit să joace rolul unui cowboy, iar rolul din „Haiducii lui Șaptecai” l-a propulsat în lumea cinematografiei românești.

Citeşte şi: Florin Piersic, reacţie fabuloasă după ce l-a întâlnit în premieră pe Gică Hagi. „Regii României!” VIDEO

„De călărit, călăream. Nu mă întrecea nimeni dintre actorii noștri, în afară de Colea Răutu sau Ernest Maftei. Aveam capul făcut baniță numai la gândul că aș putea juca un cowboy autohton, într-un film adevărat. Revăzând cele trei file, am zis de data asta cu voce tare: haiduc trebuie să joc! Trebuie să-mi cadă mie în brațe un viteaz din ăsta! Nu e cowboy, dar e tot ceva asemnător, doar că e român de-al meu. Dar cine mă cheamă pe mine să-l fac?. De ce n-am eu fața lui Jean Marais?, așa îmi ziceam. Ăla arăta de parcă zici că e călcat de tramvai. Și nici bine nu visam eu la toate astea, că într-o zi pe care n-am s-o uit și nici nu vreau s-o uit vreodată mă oprește Dinu Cocea pe un coridor la Buftea. Îmi zice: măi, Florinele, când erai puștan la Satu Mare și tac-tu era medic de boi, familia mea era vecină cu a voastră, iar eu eram îndrăgostit de surioara ta Lucica. Și o dată te-am luat în brațe și ai făcut pipi pe mine. Ce mai fac ai tăi? Tare aș vrea să-i văd”, sunt doar câteva dintre memoriile lui Florin Piersic.