Florin Piersic: Liviu Ciulei a fost un titan, un om de teatru unic

Publicat: Marţi, 25 Octombrie 2011 16:43 // Actualizat: Marţi, 25 Octombrie 2011 16:43 // Sursa: Agerpres

Liviu Ciulei a fost un titan al vieţii teatrale şi cinematografice, un om de teatru unic, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, marele actor Florin Piersic, exprimându-şi îndurerarea la trecerea în eternitate a inegalabilului regizor.

Foto: bzi.ro

"A fost un artist excepţional. Fiind arhitect ca formaţie, era un scenograf desăvârşit, a fost şi va rămâne pentru noi toţi un actor talentat şi mai ales un regizor excepţional. Un om de teatru unic. Un titan. Dacă aş număra pe degetele de la mână, Liviu Ciulei este unul dintre cei ce au făcut istoria teatrului românesc. A fost o bucurie pentru mine, o mare satisfacţie şi o onoare, bineînţeles, ca eu să îi fiu partener în serialul de televiziune "August în flăcări", în care juca rolul unchiului meu din film, ministrul Tismana. Rolul meu era cel al eroului principal al serialului, un tânăr ce revenise de la Paris. Aveam scene cu Liviu Ciulei în toate episoadele făcute de regizorii Radu Gabrea, Dan Piţa şi Doru Năstase. Filmând cu Liviu Ciulei la Mediaş, la Bucureşti şi în alte părţi, am avut prilejul să îl cunosc şi mi-am dat seama că este un om cu totul ales, cu care se poate discuta orice, în orice domeniu", a afirmat actorul Florin Piersic, scrie Agerpres.

Mai târziu, peste ani, la Festivalul de la Mamaia, regizorul Liviu Ciulei l-a nominalizat pe Florin Piersic pentru Premiul pentru Cel mai bun actor actor într-un rol secundar, în filmul lui Virgil Calotescu, "Ultima frontieră a morţii".

"Regizorul Liviu Ciulei a fost preşedintele juriului, la Mamaia, şi m-a susţinut pentru decernarea acestui premiu", a mai spus actorul Florin Piersic.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
actor deces Florin Piersic Liviu Ciulei moarte regizor titan
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7564
RON
26 Mar
noapte 5 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H