Florin Piersic nu şi-a uitat colega de scenă şi se interesează frecvent de starea ei de sănătate: „A fost ca un înger, nu pot spune cât de mult l-am iubit”

Andrei Ionescu, soţul Ilenei Stana Ionescu, dezvăluie că Florin Piersic nu a uitat-o pe marea actriţă, cei doi fiind ani buni parteneri de scenă, chiar dacă aceasta s-a retras din activitate în urmă cu aproape şase ani, din cauza problemelor de sănătate.

26 ian. 2024, 19:39
Florin Piersic nu şi-a uitat colega de scenă şi se interesează frecvent de starea ei de sănătate: „A fost ca un înger, nu pot spune cât de mult l-am iubit”

Soțul Ilenei Stana Ionescu, actorul Andrei Ionescu, mărturisește că Florin Piersic nu și-a uitat colega de scenă și de platou și că mereu se interesează de starea ei de sănătate.

La 87 de ani, Ileana Stana Ionescu se confruntă, din păcate, cu probleme de sănătate, ea și soțul ei, Andrei Ionescu, partenerul ei de viață de nu mai puțin de 65 de ani fiind într-o situație dificilă. Actrița are probleme cu memoria, o dramă pentru un actor, fapt ce a determinat retragerea ei de pe scenă în anul 2018. Cu toate acestea, Ileana Stana Ionescu nu a fost uitată de toți colegii de breaslă, Florin Piersic fiind ce care o caută adeseori și încearcă să le ridice moralul celor doi soți. De altfel, aceștia au doar cuvinte de laudă pentru marele actor, a cărui prezență în viețile lor s-a dovedit providențială.

„Pentru noi, Florin Piersic a fost ca un înger, tare l-am iubit, nu pot spune cât de mult l-am iubit și eu și Ileana, e bunul nostru prieten. Florin a susținut-o și la Teatrul Național, când Ileana a venit din Piatra-Neamț, au jucat mult împreună. Florin ne sună foarte des, ca să întrebe de Ileana, nu a uitat-o, dar și noi îl sunăm.

A fost ca un Alain Delon al României, de frumos, dar, dincolo de asta, am fost cu el în turneu, cu piesele de teatru, și vă pot spune că este un om pus pe șotii, foarte amuzant, am petrecut clipe minunate. Este omul cu care îți face plăcere să pleci la drum, un coleg extraordinar. De ziua lui, eu și Ileana îi urăm sănătate multă (n. red. împlinește 88 de ani pe 27 ianuarie, liniște sufletească și clipe liniștite! Să bucure, în continuare, românii, cu spectacolele lui’, a declarat Andrei Ionescu pentru Playtech.

Citeşte şi: Momente impresionante la înmormântarea unui mare artist al României. Grigore Leșe a interpretat un cântec de jale la căpătâiul maestrului

Chiar dacă se confruntă amândoi cu problemele bătrâneții, Andrei Ionescu nu și-a pierdut simțul umorului și nici optimismul, atunci când povestește despre viața lor actuală.

„Suntem la pensie, stăm și privim. După atâția ani de actorie, ne este groaznic de dor de scenă. La teatru, Ileana n-a mai ieșit, dar nici eu, nu mai văd aproape deloc, am o problemă gravă la ochi. Văd în ceață, e bine că încă mai văd, nu văd imaginea exactă, nu deosebesc chipurile.

Trebuie să mă apropii cam mult de cineva și mă tem să nu spună vreo femeie că vreau să o sărut. Mai glumim, na…Am mai ieșit din casă, chiar și săptămâna trecută, dar Ileana n-a mai ieșit de vreo trei ani. Eu am mai mers la teatru, cât am văzut, acum însă nu mai văd nici din primul rând, nu mai alerg la suta de metri, ca odinioară’, a mai spus Andrei Ionescu pentru sursa citată.

Citeşte şi: Povestea cumplită din spatele morții medicului Horia Cioflan. Când a aflat de decesul fiului, și mama acestuia, medic pediatru, și-a dat ultima suflare