Florin Roman, PNL: „Propunerile de modificare a prelungirii strii de alertă pot fi făcute doar de către Guvern”

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a declarat luni că propunerile de modificare a prelungirii stării de alertă pot fi făcute doar de către Guvern.

RomaniaTV.net
15 iun. 2020, 16:27
Florin Roman, PNL: „Propunerile de modificare a prelungirii strii de alertă pot fi făcute doar de către Guvern”

„Parlamentul României este apt să voteze pentru prelungirea sau nu a stării de urgenţă. Vreau să precizez foarte clar că acelaşi Parlament a votat deja pentru starea de alertă. Ceea ce se solicită acum este prelungirea sau nu a stării de alertă. În aceste condiţii, orice propuneri de modificare nu pot fi făcute decât de către Guvern în cadrul anexei cu acele măsuri care prevăd chestiuni legate de relaxarea treptată a unor măsuri. (…) Parlamentul nu este chemat să voteze stare de alertă, Parlamentul este chemat să voteze pentru sau împotriva prelungirii stării de alertă”, a spus Roman la Parlament.

El a fost întrebat despre propunerile PSD privind prelungirea stării de alertă cu 15 zile şi redeschiderea teatrelor şi condiţii mai bune pentru restaurante.

„Vă reamintesc că şi la votarea stării de alertă de către Parlamentul României PSD a trâmbiţat public o serie de condiţionări pentru acest vot. În cele din urmă tot ceea ce şi-a dorit de fapt PSD a fost ca directorii de spitale să nu mai fie numiţi de către Ministerul Sănătăţii, ci de către aleşii locali. (…) E un joc politic pe care îl fac. Prioritatea noastră rămâne salvarea vieţilor omeneşti şi totodată reducerea numărului de infecţii, în condiţiile în care, vedeţi şi dumneavoastră, în ultimele zile, probabil şi urmare a relaxării treptate a acestor chestiuni care ne preocupă pe toţi, avem o creştere a numărului de infecţii”, a afirmat Roman.

Liderul deputaţilor PNL a susţinut că prelungirea stării de alertă va fi votată de toate forţele parlamentare, cu excepţia Pro România.

„Probabil vă amintiţi, şi PSD şi USR au condiţionat votarea stării de alertă. Se repetă, practic, acelaşi scenariu în care vin cu tot felul de condiţii şi îmi pare foarte rău că reprezentanţii acestor partide nu înţeleg că nu este vremea luptelor politice, e vremea în care trebuie să se exprime epidemiologii, iar politicienii în cel mai bun caz trebuie să tacă şi să asculte sfatul specialiştilor”, a spus Florin Roman.

Citeşte şi: Traian Băsescu: „Preşedintele nu are decât să emită decretul de revenire la starea de urgenţă şi am închis subiectul cu toţi demagogii”